A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_q08ah2urneaoufoo160c6o0h06, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje wordt geopereerd.

Het moment is aangebroken, de dierenarts opent zijn deur en heet ons welkom. Jasmientje is super braaf en rustig, ze laat zich als een voorbeeldig lam naar binnen dragen. Ze weet niet dat er iets met haar gaat gebeuren en al zeker niet dat haar hoorns nu echt gaan weggehaald worden. En dan zegt de dierenarts tot onze grote verbazing: "Dat is wel al een heel flink lam hè, hoe oud is die wel al niet?" Plots leek het allemaal al mis te lopen nog voor de operatie begonnen was. "Ze is exact de leeftijd waarop u vroeg om langs te komen. We hebben u een tijdje geleden opgebeld met de vraag om langs te komen en toen vond u het nog te vroeg." De dierenarts herinnert zich niets meer van ons telefoongesprek. Alle twijfel komt nu in duizendvoud naar boven. Is dit een teken dat we het niet mogen doen? Is ze al te oud om het te doen? Gaat ze nu pijn hebben, wordt het verwijderen van de hoorns te moeilijk of gaan ze teruggroeien? Dit is geen leuke situatie, want het is allemaal al zo erg om te doen.

Er wordt nog gesproken over goeie redenen om hoorns weg te doen bij geiten. Zo blijven geiten vaak een dag lang of langer in het slechtste geval ergens in een omheining vasthaken met hun hoorns. Of ze vernielen de omheining of hun stal. Of ze vallen hun baasjes ermee aan als ze boos zijn. De meeste mensen doen het thuis zelf zonder verdoving als de lammetjes nog piepjong zijn en de hoorntjes nog maar net komen piepen.

De dierenarts moet verschillende spuitjes geven met verdovingsmiddel aan Jasmientje, ze valt namelijk niet onmiddellijk in slaap. Nans laat haar geen seconde los en blijft Jasmientje in haar armen ondersteunen. Maar als de dierenarts zijn apparaat tevoorschijn haalt om rondom de hoorns te beginnen branden, dan moet Nans wel een beetje meer het lichaam loslaten en opletten met haar armen. Ze blijft wel contact houden met Jasmientje en blijft zo dichtbij mogelijk. De dierenarts voelt zich anders niet op zijn gemak en is bang om uit te schuiven. Stel je voor dat hij dan per ongeluk Nans zou raken... Het stinkt verschrikkelijk als de hoorns doorgebrand worden, het is een nauwkeurig werkje waarbij de dierenarts zich goed moet concentreren. Het levend deel wordt doorgebrand en de hoorns zouden niet meer mogen teruggroeien. Nans probeert aan niets te denken behalve aan hoeveel ze van Jasmientje houdt. Eigenlijk mag het nu wel snel gaan nu het toch gestart is, hoe sneller het voorbij is hoe beter. Als de hoorntjes op de tafel liggen, is het toch een unieke kans om eens vanbinnen in zo'n hoorn te kunnen kijken.

Er wordt ontsmettingsmiddel op de plaats gedaan waar de hoorns waren en een open wonde is. Het bloedt en er worden watten tegenaan gedrukt. Dan krijgt Jasmientje een spuitje om weer wakker te worden. Dat gebeurt heel langzaam, maar wel terug steviger in de armen van Nans. Nans die doet wat ze doen kan om deze ingreep zo diervriendelijk mogelijk te laten verlopen.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_q08ah2urneaoufoo160c6o0h06, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0