A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_sv8bbjvb75gu945dknndbks1b6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje wordt geboren.

Het is half maart, zondag 13 maart om precies te zijn. Het heeft de voorbije weken verschrikkelijk veel geregend. Maar vandaag schijnt een stralende zon en de houten stallen van de geitjes worden helemaal opgekuist. Grondig geschuurd en geborsteld om daarna te vullen met heerlijk schoon hooi. Wat ruikt dat lekker!

Heidi, een jong wit meisjesgeitje heeft een baby geitje in de buik, misschien wel twee... dat weten we nog niet. We weten wel dat Peter de papa geit is, ze werden vorige herfst verliefd. Maar vandaag voelt Heidi zich anders dan anders en ze ziet er ook anders uit. Onder haar buik hangt plots een hele dikke uier klaar vol met melk. Zou het lammetje bijna geboren worden?

De avond valt, maar het is nog niet koud buiten, geen regen en geen wind. De haan is met zijn kippen al hoog in de boom gevlogen, zodat de vos hen niet pakken kan. De paarden staan rustig in groep bij elkaar onder een prachtige open sterrenhemel. Het is al na tien uur 's avonds en Peter ligt samen met Sikje, een vriendin in het eerste houten stalletje. In het tweede stalletje ligt Heidi en Heidi is niet alleen, er ligt nog een lammetje... Jawel het lammetje is geboren!

Mama en baby liggen doodstil neer in de stal, uitgeput van de geboorte. Maar in de verte horen Peter en Sikje de windvangers muziek maken en zien ze een lichtje naderen, voetstappen van mensen komen dichterbij. Waarom komt er iemand op dit late uur nog naar de stal toe stappen? Dat gebeurt anders nooit, verbaasd kijken ze op als Nans en haar man Dirk de geitenren binnenkomen. Moet Sikje nog eens melk geven zo laat? Krijgen we extra voer? Man en vrouw stappen hen voorbij en schijnen met een lampje in de stal van Heidi. Ze hurken daar voorzichtig neder en fluisteren zachtjes en blij "ja het is geboren". Heel langzaam stappen Sikje en Peter ook naar de stal toe, en piepen over de hoofden van Nans en Dirk heen. Dan pas zien ze wat er gebeurd is, Heidi heeft een lammetje gekregen. Peter is papa geworden en er is een extra geitje bij.

Nans raakt voorzichtig de buik van Heidi aan en verschrikt springt de nieuwe mama recht. Hopelijk trapt ze niet op de pasgeboren baby, want die blijft mooi liggen. Er valt iets op de grond, dat is de moederkoek, dat betekent dat er geen tweede lammetje zal geboren worden. "Rustig maar Heidi, rustig maar meisje," spreekt Nans Heidi sussend toe. Het enig kindje begint rond te kijken naar alles wat beweegt, eerst naar zijn mama en dan wat verder naar twee andere gezichten. Alles is nog wazig en het babygeitje denkt: "Waar ben ik? Wat is er gebeurd? Wie ben ik? Wat zijn zij?"

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_sv8bbjvb75gu945dknndbks1b6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0