A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_pvc3acnf39mqf2lmo39lubmd14, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Kuikentjes leren scharrelen.

Jasmientje vindt het geweldig dat de kuikentjes zo dichtbij blijven. Want ze vindt het zo leuk om naar te kijken. De eerste dag schuilden ze vooral onder de mama voor extra warmte. Maar vandaag krijgen ze al hun eerste lesje in scharrelen. Kippen scharrelen de hele dag door en vinden zo een schat aan gezonde dingen die ze kunnen opeten.

Mama kip doet het voor, je ziet in de video hoe sterk haar poten zijn en met gemak de bovenste laag van de grond wegkrabben. Ze maakt de grond los en zoekt naar lekkere en nuttige plantjes of diertjes. Algauw ontstaat er een putje, de drie kuikentjes dansen er rondom van plezier. 3 kleine donsballetjes die heel snel rondom de mama schijnen te vibreren.

Een beetje verderop doet een andere hen net hetzelfde. Kippen zijn harde werkers, van 's morgens vroeg als de zon opkomt tot 's avonds laat als de zon begint onder te gaan. Af en toe zie je ze eens uitrusten, ergens bovenop of diep in een putje dat ze zelf uitgegraven hebben. Zeker als het warm is genieten ze van de koude grond, waarin ze dan kunnen afkoelen. Kippen zijn ongelooflijke sterke dieren die zowel in de vrieskou en sneeuw graag buiten vertoeven als in de zomerhitte zich weten aan te passen. Zelfs in de triestigste regen en ijskoude sneeuw verkiezen ze te slapen boven in de kruinen van de bomen, omdat ze zich daar veilig voelen voor vossen en andere roofdieren.

Mama hen voelt zich momenteel net zo sterk als een leeuw. Ze jaagt de andere hen weg op het moment dat ze met haar drie kindjes op die exacte plek wil komen scharrelen. En die andere hen twijfelt geen seconde hoor, ze rent er snel vandoor.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_pvc3acnf39mqf2lmo39lubmd14, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0