A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_6i34eqr8ke2de5c6rm3p7b4qd1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Een geitje moet je elke dag melken!

Als je een geitje hebt om melk te geven, dan moet je dat iedere dag doen en liefst iedere dag 2x op hetzelfde uur. Het kan ook 1x per dag, maar dan maakt je geitje dagelijks minder melk aan. Als je 's morgens om 8u melkt, dan is het fijn voor het geitje als je dit 's avonds ook om 8u doet. Haar uier vult zich ondertussen met melk en naar het einde toe zit daar behoorlijk veel melk in en komt er een spanning op de spenen te staan. Er kan gemiddeld wel anderhalve tot 2 liter melk uitkomen, dus dat zegt genoeg... Stel je voor dat die hoeveelheid melk er 's morgens of 's avonds niet uit zou gemolken worden dan heeft je geitje daar natuurlijk last van. Haar spenen staan dan hard gespannen, die melk moet eruit!

Iedere ochtend en iedere avond hetzelfde taakje doen, dat lijkt saai en toch is het niet zo. Iedere keer dat je naar nog naar buiten moet denk je: "Bweei, ik heb echt geen zin." En eens je je laarzen aanhebt, buiten staat en begint te stappen, voel je je stapje per stapje meer ontspannen worden en gelukkig. De buitenlucht doet deugd, zeker als het zonnetje in de ochtend schijnt, dat is zalig en die kleuren zijn zo mooi. Maar ook als het kouder wordt of regent heeft dat zijn charmes op al het groen om je heen buiten. Hoe meer dieren of mooie planten je op je pad tegenkomt, hoe blijer dat je wordt dat je weer buiten bent je taakje aan het doen. De geitjes die mekkeren als ze me horen en precies weten wat ze moeten doen, de eendjes die met hun snaveltjes druk in de weer zijn tussen de grassprieten, de kipjes die rond me heen kakelen, de Sint-Bernardshond die alles rustig bekijkt en me opwacht... Het is enkel dat moment dat je jezelf moet 'overtuigen' om het te doen, omdat je weet dat je je daarna zo fantastisch goed gaat voelen. Ieder celletje in je lichaam bevestigt je dat je iets gezonds aan het doen bent.

Dat betekent dat je voor jezelf een routine of regelmaat moet opleggen om dit te doen: discipline. En een lieve familie of vrienden rondom je heen moet vragen om voor jou in te springen, als het een keertje niet lukt. Er zijn vast wel momenten dat je ook eens voor hen kan inspringen. Als je geit haar kalfje nog bij zich heeft, dan drinkt het bij de mama en heb je geen werk... maar ook geen melk. Routine lijkt op het eerste zicht niet leuk, maar routine geeft rust en helpt je om je dag gezond op te starten of te eindigen. Het voordeel is, je komt met zekerheid iedere dag buiten, je stapt en ondertussen snuif je de natuur op, je beweegt, je gebruikt je spieren, je kruipt onder draad door en blijft lenig op een heel eenvoudige manier. Je ziet de zon vaak opkomen en ondergaan, prachtige natuurbeelden die je nooit zo kan fotograferen.

Je observeert onderweg taferelen tussen dieren waaruit je regelmatig weer nieuwe inzichten haalt voor jezelf. De dieren communiceren met jou of anderen in hun eigen taal, als je ze wilt begrijpen moet je wel kijken en meedenken hoe zij in mekaar zitten. Hoe beter je dat kan, hoe makkelijker je ook manieren vindt om jezelf duidelijk te maken en een aangename relatie creëert. Ondertussen kunnen ze je niet bellen en ben je enkel met dieren om je heen, dus je ervaart een privé rustmomentje.

Anderzijds brengen dieren steeds beweging en verandering met zich mee, onverwachte situaties en omstandigheden. En dat houdt je hersens fit, omdat je steeds weer nieuwe oplossingen kan bedenken, een probleem aanpakt of een situatie voor jezelf of de dieren wilt verbeteren. Je leert ook problemen te relativeren als een deel van het leven.

De dieren buiten zijn met allerlei dingen bezig, die best leuk zijn om naar te kijken en een glimlach op je gezicht toveren. En lachen ontspant je hele lichaam... geen betere manier om je dag te starten of te eindigen. In de video zie je het eerste deel van de routine, de volgende keer, stap 2 in mijn routine van het dagelijkse melken.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_6i34eqr8ke2de5c6rm3p7b4qd1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0