A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_leurunosnaq9n0s32ekj94hmk1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Kippie Kip zoekt bescherming bij Jasmientje.

Jasmientje ligt 's ochtends vroeg graag nog wat langer in haar stal te doezelen. Het is een echte tiener, lekker lui in het hooi, genietend van de ochtendzon, blijft ze lekker liggen tot ze honger genoeg krijgt om uit haar stal te komen. En deze ochtend ligt ze niet alleen in de stal, ze heeft gezelschap van een hen.

Kippie Kip ligt naast haar in het hoekje van de stal. Zou ze nu een ei aan het leggen zijn? Of zou ze daar beginnen broeden zijn? Een ei leggen is ook niet op enkele seconden gedaan, de hen blijft best wel eventjes rustig neerzitten om haar eitje te leggen. De hennen hebben een apart plekje speciaal om hun eitjes in gaan leggen, maar soms gebeurt het eens dat ze naar een andere plek gaan. Het is nog te vroeg om dat te weten.... We zullen enkele dagen moeten afwachten of Kippie Kip echt op de eieren blijft zitten de hele dag en de hele nacht of niet. Als de kip kuikens wilt krijgen, dan mogen de eieren niet afkoelen en moeten lekker warm blijven, ongeveer 20 of 23 dagen lang. Zo kan er een kuikentje beginnen groeien en geboren worden uit het ei. Want er loopt een haan tussen deze kippen die ze bevrucht. Kippen zonder haan kunnen geen kuikentjes in hun eieren laten groeien. Als zij kuikentjes willen krijgen, dan moet je ze al andere eieren geven, van kippen waar wel een haan bij rondloopt.

Zo lang op één plekje blijven liggen is een enorm groot risico voor de hennen die bij Jasmientje wonen, want er loert altijd gevaar om de hoek van vossen en andere roofdieren. Daarom slaapt Kippie Kip ook altijd in de boom bij Jasmientje en de andere geiten. Vossen zijn niet gek op geiten, want die zijn niet bang van hen en kunnen best een harde trap of kopstoot geven. Nu is Kippie Kip zo slim om zich in de stal achter de geiten te verstoppen, de vos kan haar daar ook niet zo snel ruiken door de geur van de geitjes. De geitjes vinden het prima als er een kip bij hen komt liggen, de kippen woonden er eerst.

Maar voorzichtig zijn de geitjes niet. Als er hooi in de stal gegooid word zonder te kijken of er toevallig een kip ligt, dan is het wel duimen dat er niet op de kip getrapt wordt. Want die geitjes worden nog gekker dan gek als ze vers hooi krijgen.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_leurunosnaq9n0s32ekj94hmk1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0