A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_7t8etnh3e9g7nfqg4dbmchh6b1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Melken en drinken bij de mama.

Jasmientje drinkt nog altijd bij haar mama, ze is nochtans al een flink geitje. Dat is wat geitjes in alle vrijheid doen, bij de mama blijven drinken. En daar gaan ze allemaal mee akkoord, ook de mama zelf. Want toen Jasmientje aan haar hoorns geopereerd werd en terug naar huis kwam, toen mocht ze niet meer drinken van de mama. De mama vertrouwde het niet; was het de geur en de kleur van de dierenarts producten, de open wonden zelf, ... ? Toen hebben Nans en Goudlokje de mama toch even moeten verplichten. En twee dagen later liet Heidi haar dochtertje weer zelf drinken.

Jasmientje kunnen we niet verplichten bij de mama te drinken. En als ze zich niet lekker voelt, dan doet ze dat ook niet. Op een dag had Heidi een bomvolle uier en Nans dacht al dat Jasmientje zich te groot voelde om te drinken of dat het niet meer mocht van Heidi. Maar nee, een dag later werd Jasmientje echt ziek, ze had iets verkeerd gegeten. Nans melkt Heidi 2x per dag, er is altijd maar een klein beetje melk over, maar zo weet ze tenminste of Jasmientje nog drinkt of niet. Dat is wel handig om te weten hoe het met Jasmientje gaat. Hoe lang zou Jasmientje nog bij haar mama blijven drinken?

Baby's drinken soms wel tot ze 2 jaar oud zijn bij de mama, dat kan. Het gebeurt nog weinig, vaak omdat de mama's het niet zien zitten. En nog vaker omdat het mama's niet meer lukt om borstvoeding te geven. Ze weten zelf niet instinctief hoe het werkt, hun moeder kan het niet uitleggen,... en de uitleg van kinderartsen, huisartsen, verplegers en andere hulpverleners faalt. Alle vrouwen, op een grote uitzondering na, kunnen borstvoeding geven. Zo zijn vrouwen gemaakt, zo is het altijd geweest en als er ergens geen poedertjes zouden bestaan, zou dat de enige manier zijn om een baby te laten opgroeien. Door te weinig juiste informatie en omdat mama's plots van de dokters moesten poedermelk geven is alles verloren gegaan aan kennis en ervaring. Mama's moesten plots van de dokter in het ziekenhuis bevallen in plaats van thuis, mama's werden niet meer geholpen in het ziekenhuis als ze wouden borstvoeding geven. Als je niet afgekeurd wou worden gaf je flesjes net zoals iedereen. Jaren en jaren groeiden baby's op tot flinke kindjes met moedermelk en plots konden vrouwen geen melk meer geven, raar hoor!

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_7t8etnh3e9g7nfqg4dbmchh6b1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0