A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_o8guf9ajqpet9r2dm3d5rudvo3, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Sikje wordt doodziek.

Er is iets aan de hand met Sikje. Ze heeft diarree met bloed in, maar toch eet ze nog en loopt ze nog rond. Ze laat zich ook flink melken. Zou ze iets verkeerd gegeten hebben? Jasmientje heeft ook eens iets giftigs gegeten en voelde zich toen verschrikkelijk ziek. Wat een pijn had ze toen in haar buikje, ze knarsetandde toen van de pijn. Nans had toen meteen gezien dat het niet goed was, want ze bleef gewoon stilletjes staan en liep niet meer met de anderen mee de weide in. Ze speekselde ook allemaal groen vocht uit, heel haar bekje zag er groen uit. Omdat ze niet meer wou drinken bij Heidi en ook geen hooi meer wou eten, heeft ze toen van de dierenarts een spuitje gekregen waardoor ze zich sneller beter kon voelen. Dat heb je met jonge geitjes die nog niet goed weten wat slecht en goed is om te eten. Wat was iedereen toen geschrokken!

Maar Sikje speekselt nu helemaal niet zo en loopt wel nog rond samen met de anderen. Iedereen is wel bezorgd, maar hoopt dat het snel overgaat. Het is zondag en de dierenarts heeft dan een vrije dag, als het morgen niet beter is, zullen ze Sikje ook een spuitje laten geven om zich sneller beter te voelen.

De avond valt en de zon kleurt rood laag aan de hemel. Sikje stapt naar Jasmientje toe en zegt: "Ik begin heel veel pijn te krijgen, ik heb een heel slecht gevoel, er is iets diep in mij fout aan het lopen. Dit is echt niet goed. Als het niet goed afloopt Jasmientje, wil ik niet dat je bang wordt. Je moet flink en sterk zijn, jij bent dapperder dan je mama, op een dag zal jij hier de leiding nemen." Jasmientje schrikt, want zo praat Sikje nooit tegen haar, ze is altijd zo streng geweest. Sikje stapt van haar weg en begint te huilen van de pijn, ze roept en roept, schreeuwt door de schemering en iedereen komt naar buiten.

Sikje ligt op de grond met haar poten te trappen van de pijn en iedereen staat rondom haar, wil haar pijn wegnemen en troosten, maar kunnen niets doen. De dierenarts is gebeld en hoort haar roepen door zijn telefoon heen, hij is bang dat hij te laat gaat komen om nog te kunnen helpen. Maar rijdt zo vlug als hij kan naar Sikje toe. Iedereen huilt, iedereen is bang, iedereen wil helpen, niemand kan iets doen... en Sikje sterft. Iedereen is in shock, hoe kon dit gebeuren? Het is niet te geloven, de ene moment ben je nog met vier geitjes en plots ben je nog met drie, plots is het belangrijkste geitje, de leider van de groep weg. Een gezond maar vooral zachtaardig, geduldig geitje met een stabiel karakter die zoveel mensen begreep en steun gaf toen ze het nodig hadden. Ze was nog jong en had nog zoveel te bieden... en plots is ze weg, voor welke reden? Wat is er fout gegaan? Jasmientje spreekt niet meer, blijft stil bij Sikje staan, wil niet van haar weggaan. Haar mama Heidi is in de war, loopt verdwaasd rond en Peter is verdrietig, hij is helemaal alleen nu en bang. Wat is er gebeurd? Hij wil dat Sikje terugkomt bij hem in de stal waar ze onlangs samen in verhuisd waren. Hij wil niet alleen...

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_o8guf9ajqpet9r2dm3d5rudvo3, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0