A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_tt5cq59m33acee0f1lc7qj5c86, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje wordt zelf ook ziek.

Sikje is gestorven, niemand die het echt kan en wil geloven, ze was nog zo jong. Hoe is dit kunnen gebeuren? Het lijkt niet op een vergiftiging, het is iets anders geweest, maar wat? Een weekje geleden kregen alle geitjes nog wel net nieuwe korrels, biologische, speciaal voor hen, het beste van het beste. Maar waar ze de geitenkorrels verkopen zeggen ze dat er niets aan de hand is met de korrels, er zijn geen andere geiten gestorven. Misschien teveel gegeven denken ze... De geitjes worden hier wel verwend, zou Sikje teveel gekregen hebben van de kindjes?

Een bok als Peter kan niet alleen zijn, en Jasmientje mag nu niet bij haar vader zijn in de herfst. Want een bok heeft een vrouwtje nodig in de herfstmaanden, tot na Nieuwjaar. Anders schreeuwt hij de hele dag en nacht om een vrouwtje te krijgen. En hij is gek op ieder vrouwtje, hoe ze er ook uitziet, dat maakt niet uit, ook zijn eigen dochter zou hij verliefd op worden. Dus moest mama Heidi naar de ren van papa Peter verhuizen. Weg bij Jasmientje, dat was nooit de bedoeling geweest, maar nu moest het wel. Er zit een draad en een ijzeren hek tussen mama, papa en Jasmientje. Het is verschrikkelijk voor iedereen en geen enkele oplossing kan troost bieden. Ze voelen mekaar heel eventjes als Jasmientje korreltjes krijgt en Heidi gemolken wordt. Jasmientje vecht op alle manieren om bij haar mama te geraken, om door het hek te geraken. Ze verwondt zelfs haar hoofdje dat begint te bloeden en helemaal opzwelt. Maar ze wil zo graag bij haar mama gaan drinken en nu kan dit niet meer. Ook al heeft ze veel geluk gehad en lang bij de mama mogen drinken, ook al eet ze hooi en korreltjes erbij, ze kan het melk drinken bij mama niet missen. Die melk is zo lekker, zo gezond en het komt immers van mama!

Een paar dagen later krijgt Jasmientje ook diarree met bloed en slijm in, net zoals Sikje gekregen had die dag dat ze stierf. "Oh nee, niet Jasmientje!" De dierenarts kan na enkele uren komen en geeft een spuitje tegen ontsteking van de darmen, hij onderzoekt haar, maar begrijpt niet wat er aan de hand kan zijn. Hij stapt overal rond en kijkt wat de oorzaak kan zijn, een vergiftiging is het niet, maar wat dan wel? Iedereen wordt bang omdat niemand weet waarom de geitjes ziek worden en moedeloos omdat jonge flinke geitjes veel te vroeg sterven. "Maar niet Jasmientje, Jasmientje mag echt niet sterven," denkt Nans. Als Jasmientje de volgende dag nog leeft, is er weer hoop. Hoop dat dit kleine wondertje het weer gaat halen...

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_tt5cq59m33acee0f1lc7qj5c86, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0