A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_rqlqcujsuspn4eige3g70cmfv6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Mama, niet weggaan!

De kippen gaan steeds vroeger en vroeger boven in de takken zitten waar ze slapen en blijven daar 's morgens ook langer zitten. Dat komt omdat het ook sneller en sneller donker wordt in de herfstmaanden en we steeds minder licht op een dag krijgen. En daarom leggen de hennetjes nu ook minder en minder eieren.

"Jasmientje, we zijn zo blij dat je terug beter bent geworden," zeggen de kippen. "Iedereen vindt het zo verschrikkelijk dat Sikje gestorven is en toen werd jij ziek ... nu je terug beter aan het worden bent, voelen we ons al iets beter. We denken wel nog alle dagen aan Sikje en vragen ons nog altijd af waarom ze dood gegaan is." Ook al gaat het leven ondertussen verder, er heerst nog verdriet en stilte bij de geitjes en bij de dieren en mensen rondom. Iedereen mist Sikje en blijft geschrokken achter omdat ze zo snel stierf en zo jong was.

Dat het met Jasmientje beter ging, kon je vooral zien aan haar ronde kleine geiten-strontjes, als knikkers zo groot. Elke dag werd er goed op de grond gekeken hoe de diarree van Jasmientje weer veranderde naar de gezonde ronde drolletjes. Die rollen wel met een 20-tal naar buiten onder het geitenstaartje op de grond. Het deurtje tussen de twee rennen wordt open gezet om Heidi naar Jasmientje door te laten en te melken in het melkhuisje. Heidi stapt er zelf door naar Jasmientje toe, ze weet dat ze lekkere geitenkorrels krijgt in het huisje. Moeder en dochter even een momentje samen bij elkaar, ondertussen wordt er nieuw hooi gegeven en wat opgekuist. Niemand die vandaag zag dat in de ren waar Peter en heidi nu wonen ook plots diarree met bloed en slijm ligt.

En plots naar de avond toe voelt Heidi zich niet goed, haar hoofdje hangt volledig naar beneden. Ze kan niet meer stappen en krijgt pijn. Het meisje die elke dag komt eitjes rapen in het kippenhok ziet het en belt gauw voor hulp. Maar voor de tweede keer zien ze op een half uurtje tijd een jong gezond geitje sterven en niemand die iets kan doen. Niemand die het geloven kan, iedereen verliest de moed, dit is te erg ... dit is te erg om nog te kunnen voelen. Niet Jasmientje's mama, dat mag niet, dat kan niet, ... ondertussen wordt buiten met de minuut meer donker, maar de grootste donkerte daalt neer over Jasmientje, Peter en alle anderen daar buiten die zoveel onrecht niet meer verwerken kunnen.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_rqlqcujsuspn4eige3g70cmfv6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0