A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_c1ft48ohlcd0i0crbje14th323, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje, helemaal alleen.

Jasmientje staart naar de grond, ze staat stil en beweegt niet meer. Het is gedaan, alles is gedaan, haar hele leven is gedaan. Haar mama is dood, Sikje is dood, ze zijn allebei weg. Ze staat helemaal alleen in een ren apart van haar vader, haar vader mag niet bij haar zijn. Omdat haar vader geen kindjes met haar mag maken, want het is er het seizoen voor, maar wie denkt er nu aan kindjes maken?

Jasmientje huilt de hele dag en roept de pijn uit die ze in haar hart voelt, Peter roept ook de hele dag, hij kan de eenzaamheid niet aan. Beiden roepen naast mekaar en ze worden niet geholpen, ze staan er helemaal alleen voor. Ze kunnen allebei de hele situatie niet begrijpen, wat is er gebeurd en waarom? En ze kunnen het niet aanvaarden dat twee fantastische jonge moeder geiten plots verdwenen zijn op een paar uur tijd, dood. Dat is niet rechtvaardig, ze hadden zelfs geen kans om gered te worden, veel te jong...

Nans weet zelfs niet hoe het voorkomen had kunnen worden, ze voelt nu zoveel tegelijkertijd: al die vragen, boosheid, verdriet, angst, schuldgevoelens,... Ze kan niet accepteren dat die hele jonge lieve geitjes doodgegaan zijn en ze wilt niet dat Jasmientje, nog maar een kind zou sterven... ergens heeft Nans het gevoel dat het aan de bio korrels ligt. Een week voordat ze begonnen te sterven en ziek werden was Nans zo fier geweest echte biologische bijvoeding te geven. De verkoper zegt dat er niets aan de hand is met de korrels, maar zoveel toeval bestaat toch niet zegt het instinct van Nans.

Nans is verantwoordelijk voor de geitjes en moet blijven zoeken naar de oorzaak, oplettend blijven, voor alles blijven zorgen. Maar Jasmientje moet helemaal niets meer, voor haar hoeft het ook niet meer. Wat is de zin nog om te leven voor haar op dit moment? Niets, helemaal niet, dit is geen leven. De ene moment is ze nog een shock, de andere vraagt ze zich af hoe dit kon gebeuren, het volgend moment voelt ze zoveel pijn en verdriet, dan eet en drinkt ze weer maar omdat haar lichaam dit vraagt en voelt helemaal niets meer. Zoals ze zich voelde voor de anderen doodgingen, zo zal ze zich nooit meer voelen. Nooit zal ze nog dezelfde zijn, nooit zal haar leven nog hetzelfde zijn. 's Morgens zal ze niet meer dicht en warm tegen haar mama wakker worden en genieten van de eerste zonnestralen.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_c1ft48ohlcd0i0crbje14th323, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0