A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_d56t8etjenqun80u2pvhtjerk6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Geen korrels meer voor de geitjes.

Jasmientje en Peter blijven huilen van eenzaamheid. Ieder in hun eigen ren huilen ze van verdriet omdat Sikje en Heidi gestorven zijn. Omdat ze niemand meer hebben om tegenaan te liggen, omdat ze alleen zijn. Korrels krijgen ze ook niet meer, er wordt geen risico meer genomen. De sterftes begonnen nadat er nieuwe korrels gegeven werden.

Het lichaam van Sikje wordt volledig onderzocht, maar de onderzoekers kunnen geen reden geven waarom ze gestorven is. De twee dierenartsen weten het ook niet. Dus gaan ze verder op zoek, want er moet een oorzaak zijn en iemand moet antwoorden kunnen geven. De man die haar leerde plattekaas maken weet het ook niet, maar hij gaat verder vragen aan de anderen in het geitenwereldje. En zo krijgt Nans telefoon van de man die haar Sikje verkocht had. Hij weet wat er gebeurd is, zegt hij, hetzelfde als hij ook al vroeger meegemaakt heeft: bloedziekte.

Hij vertelt alles over bloedziekte, de nieuwe korrels waren te krachtig voor de geitjes, zo krachtig als jong lentegras en de geitjes hebben zichzelf vergiftigd. Daarom kregen ze die vieze diarree met slijm en bloed en daarom zijn ze zo snel doodgegaan. Niets kan dan nog helpen. Maar er is iets tegen te doen zegt Jean, je kan ze inenten. Dat weet hij van zijn vriend die ook zijn dierenarts is. En daarna zijn er nooit meer doodgegaan.

Nans belt naar haar eigen dierenarts, jammer genoeg stond er op het onderzoek van Sikje een aanduiding gemaakt voor een bepaalde manier van onderzoeken, waardoor bloedziekte niet kon teruggevonden worden tijdens de autopsie. Maar de inentingen kan hij wel voor zorgen. Tot een week na de inenting zullen Peter en Jasmientje nog moeten wachten om korrels te mogen eten. Dat maakt alles nog triester, enkel hooi, er wordt niet meer gemolken, er is geen kaas meer, alles is weg, behalve het roepen van de geiten.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_d56t8etjenqun80u2pvhtjerk6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0