A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_sig3g67i1clt84lsott55qoip6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

En je leven start!

En dan begint het leven gewoon, plots ben je geen onbeschreven blad meer, maar begin je dingen te doen horen zien voelen ruiken smaken...

Nans herinnert zich de woorden van de boer, dat ze het lammetje moet meehelpen met drinken, omdat de spenen van deze melkgeit zo groot zijn voor een pasgeboren geitje. En dat lukt echt niet makkelijk, het kleintje lijkt niet echt te weten waarin hij moet happen en opent zijn bekje telkens op de verkeerde moment. Het wordt een ware strijd om een speen in de mond te krijgen. Op haar knieën in het hooi, krijgt Nans het er warm van, staat terug recht en gaat haar vest aan een boom hangen. En daar ziet ze haar mama staan aan de buitenkant van de omheining: "Het is geboren!" "Ja, ik dacht het al," roept de mama terug en komt naar binnen. "Je bleef zo lang weg en ik dacht al dat er een geitje zou geboren zijn." De mama schrikt als ze het lammetje ziet staan: "Zo groot, ik wist niet dat dat al zo groot was!" Het is de eerste keer in haar leven dat ze in het echt een pasgeboren geitje ziet, dat is heel anders dan op foto. "Komt er nog eentje denk je?" Maar Nans legt uit dat ze de placenta al weggegooid heeft en er dus geen tweede lam moet geboren worden. Ze maakt geluidjes van verbazing en verwondering en neemt de arm van Nans vast, dat moet even, om samen hetzelfde geluksgevoel te kunnen delen. Dat is zo overweldigend!

En dan ziet de mama lachend toe hoe Nans weer probeert een speen in de mond van het lammetje te krijgen. "Allé, stommerik!", roept de mama telkens als hij er naast hapt of loslaat. Zo gaat het toch wel even door en Nans puft van uitputting, haar muts hangt over haar ogen en de sjaal hangt ook in de weg. "Stommerik!", blijft de mama lachend roepen en aanmoedigen met "ja, nu, allé!" En zeker als het dan opeens lukt.... Nans melkt de speen in het mondje, dat is ook aangenamer voor de mama, nu alles zo opgespannen staat. Wat een opluchting!

Na het drinken is Nans wel heel nieuwsgierig of ze er nu een melkgeitje bij heeft of een bokje. En het lammetje laat zich niet zomaar omdraaien om te kijken, het moet nogal snel gaan. Nans denkt dat het een meisje is, een mieke, want ze heeft tepels gezien. Maar er hingen toch ook precies balletjes. Even op internet surfen en daar leest Nans dat bokken ook tepels hebben. Opnieuw kijken dus! Dan moet ie maar even spartelen en bleiten voor z'n mama, niets aan te doen. Oh nee, achter de doorgescheurde navelstreng is nog iets, een mini piemeltje en daarachter zijn wel degelijk balletjes. Het is een bokje en dat is een beetje jammer omdat die geen melk kan geven en er is al een bok.

"Nu jij er toch bij bent op dit bijzondere moment, mag je mij wel een idee voor een naam geven," zegt Nans. Dat vindt de mama moeilijk, ze weet geen naam voor een bokje: "Stommerik, stomme, domme...." murmelt ze. Ik weet het zegt Nans: "Tommeke"!

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_sig3g67i1clt84lsott55qoip6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0