A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_jsgr5c9684kpbed48m87b125c4, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Help, een kip!

Tommeke is nu drie dagen geleden op de wereld geboren. Alle dieren werden er een beetje stilletjes van, de geboorte van een nieuw levend wezen op aarde, daar word je een beetje stil van als je dat zelf meemaakt. Anders is het als je erover hoort vertellen, op TV of op een computerscherm ziet of ergens over leest. Maar als je er zelf bij bent, dan voel je die bijzondere energie van een nieuw onschuldig en moedig jong pril leven dat aanvangt, dat doet iets met je, dat ontroert, je hebt ontzag voor een wonderlijk krachtig ritueel dat je terugbrengt naar de essentie van het leven.

Je kan er uren naar kijken, die eerste blik, het eerste rechtstaan, die eerste stapjes, een pootje dat uitgestrekt wordt of afgelikt, met de achterpoot voor het eerst krabben achter je oor, iedere beweging lijkt wel een wonder en kan je uren naar blijven staren.

Tommeke is heel moedig, maar als de eerste kip "hallo" komt zeggen tot in de stal, dan deinst Tommeke voor het eerst achter zijn mama weg. Mama is veiligheid, mama beschermt, zo gaat het meestal toch in de hersenen van een baby en in de hersenen van een mama. Maar ook niet altijd, soms loopt het helemaal anders in een brein en dan komen die gevoelens niet naar boven die van nature aanwezig horen te zijn. En als je "het" niet voelt, dan kan je ook niet correct denken, dus ga je verkeerde dingen doen. Bij dieren loopt dat vaak heel fout af, omdat we minder helpen. Bij mensen is er al wat meer controle en meer variatie in wie mama of papa is, wie er voor de baby zorgt. Maar zelfs met de beste wil van iedereen kan je heel verdrietige situaties krijgen als het instinctieve gevoel niet spontaan werkt en de natuurlijke interactie met het verstand niet te vatten valt.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_jsgr5c9684kpbed48m87b125c4, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0