A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_52v638qsddog9buvbd62iqcqq6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje’s eerste minuten.

Het kleintje is nog maar net geboren en ligt naast haar mama in de stal. Ze liggen allebei met de oogjes dicht al een tiental minuten naast mekaar, doodmoe. Ze moeten rusten na hun grote inspanning en stilletjes aan kennis maken met een hele nieuwe wereld. Heidi is wel geschrokken, dit was het eerste lammetje dat in haar buik groeide. En dit was ook de eerste keer dat ze een baby uit haar buik moest laten geboren worden. Niemand om haar te helpen, helemaal alleen en het deed wel pijn. Ze wist niet wat te doen, het was ook best eng. Toch deed ze de juiste dingen en het is haar gelukt, ze heeft haar baby veilig op de wereld gebracht. “Niet te geloven, nu ben ik mama, ik ben een mama geitje geworden.”

Heidi denkt heel goed na wat te doen, eerst rusten, heel veel rusten. “Die moederkoek, ik denk dat ik die ga opeten. Het zat al de hele tijd in mijn buik en mijn kindje is daardoor flink gegroeid. Ik heb nu ook honger en ik voel me heel zwak, ik wil me terug sterker voelen, want mijn baby’tje heeft mij nodig. Ik denk dat ik die best opeet.” En Heidi eet langzaam maar zeker de moederkoek op. De moederkoek gaf de baby eten toen ze nog in de buik groeide. Die was met een lange strengel aan de navel van de baby vastgemaakt. Nu hangt er enkel nog een piepklein stukje strengel aan de navel, dat gaat mooi opdrogen en na een paard dagen eraf vallen. Zo hoort dat ook, lammetjes die geboren worden drinken enkel nog melk bij de mama.

Het baby geitje opent voorzichtig haar ogen en kijkt rond naar alles wat beweegt. “Mijn mama,” denkt het lammetje, “mama,” roept het lammetje zoals enkel lammetjes dat kunnen. En de mama mekkert terug zoals enkel mama geitjes dat tegen geitenlammetjes doen. Ze hebben hun eigen geluidjes. “Wat zijn die andere ogen die mij aankijken? Ze lijken niet op mama, dat weet ik zeker,” denkt het baby geitje verbaasd, maar ze blijft wel terugkijken. Twee paar grote ogen kijken haar verwonderd aan, Nans en Dirk kijken vol bewondering. De ogen lachen, glinsteren en knipperen verliefd, een beetje verlegen kijken ze haar vol ongeloof aan. Ze is zo mooi, zo schattig, zo flink, zo klein, beweegt, maakt babygeluidjes en kijkt tot in je hart binnen.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_52v638qsddog9buvbd62iqcqq6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0