A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_6545p09bsho9btgie52n7e5b00, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Een tweeling?

"Jasmientje doet raar", zegt Nans tegen haar mama als ze terug thuis komen. De mama is met 2 bussen tot in het centrum gekomen en Nans is haar helemaal te voet met de herdershond gaan afhalen. Omdat ze niet precies weet welke dag Jasmientje moet bevallen, gaat ze regelmatig is checken. Normaal gezien als Nans gaat kijken, dan komt Jasmien meteen naar de omheining toe, hopende om eten te krijgen. Deze keer blijft ze bij haar stal staan en ze ligt veel. "Mmm, deze keer wil ik de bevalling niet missen," denkt Nans. De mama is net ziek geworden deze week en het is echt koud, ze is de 80 jaar al lang voorbij. ook Nans heeft het koud, maar ze wil zo graag de bevalling meemaken.

De mama van Nans is superflink en begrijpt dat haar dochter graag dit wonder wil meemaken. Zoals bij ieder mens zijn er net erge erge dingen gebeurd en ze kwamen bij mekaar om samen te verwerken wat andere mensen je soms kunnen aandoen. Een geboorte van nieuw leven, dat zou een welkom cadeau zijn om met wat pure onschuldige en liefdevolle oerkracht de liefde van mama en dochter te ondersteunen, het verdriet en de pijn wat te verzachten. Dus blijven ze moedig staan en delen wat ze zien en denken. "Zag je die samentrekking ook? Dat is toch niet normaal? Wat gaat ze nu doen? Ah nee, toch niet... Maar dat leek toch op...?" En zo gaat dat een tijdje door. Tot ze op een bepaald moment niet meer kunnen twijfelen, doordat ze zien hoe Jasmientje met haar poten drukt en drukt, daarna begint te huilen van de pijn en echt afziet, zodanig afziet dat Nans wat in paniek geraakt en dichterbij gaat. Niet wetende wat te doen... ze ziet plots hoefjes uitsteken en een mondje ... steekt daar nu een blauw tongetje uit? De vrouwen weten wat het is om kinderen op de wereld te zetten, hoeveel pijn dat doet en stress met zich meebrengt, ze leven helemaal mee en hopen voor het beste. Jasmientje lijdt een enorme pijn en angst, dat zie je aan de rollende ogen en hoor je aan het gegil, maar dan lukt het haar om haar eerste lam op de wereld te brengen.

Het is prachtig om het wonder der leven te aanschouwen, hoe het uit de vruchtzak gehaald wordt door de mama en afgelikt wordt. En plots hoort Nans gemekker van een lam, maar niet van het pasgeboren lam. "Heb je dat ook gehoord? Dat kwam toch niet van dat lam? Dat kwam uit de buik? Of worden we nu helemaal gek?" Neen, toch niet. Er roept een lammetje uit de buik naar het pasgeboren lam en die beantwoordt het kreetje door terug te mekkeren. Nans haar mond blijft openstaan van verbazing. Het wordt spannend afwachten, maar na een kwartiertje floept er een tweede geitje heel snel "boem" op de grond. Oei...

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_6545p09bsho9btgie52n7e5b00, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0