A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_aonr7ouuch98keh25mknm4gqh7, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

2 lammetjes & 2 spenen

Een geitje heeft twee spenen, net zoals een mama twee borsten heeft, plaats genoeg dus... Een tweeling kan makkelijk tegelijkertijd drinken, maar dat moet niet, ze mogen ook ieder om beurten drinken. De eerste melk is super belangrijk om te drinken gedurende de eerste uren en de eerste dagen. Daar zitten alle afweerstoffen in en bescherming om de lammetjes te beschermen tegen tal van ziektes.

Nog voordat de placenta geboren is, proberen de lammetjes te drinken, daar hebben ze zelf zin in, ze beginnen rond te snuffelen op zoek naar melk. Nans helpt ze zo snel mogelijk in de goede richting en doet er alles aan om de mond in de richting van de speen te leiden. En ook om de speen in de mond te krijgen. Maar echt dwingen zoals bij een papfles, dat lukt wel niet, als het geitje het zelf niet doet, dan lukt het ook niet. Als je teveel het hoofdje wilt sturen, dan trekt het geitje zich weg en het lammetje wilt ook zijn mondje niet opendoen als je eraan komt. Hoe flinker de lammetjes zijn en dit allemaal zelf kunnen, hoe beter dus.

Het is zowel voor de mama als voor de lammetjes oefenen en oefenen. Want die spenen zijn ook wel gevoelig en als de lammetjes enkel op het puntje bijten of zuigen is dat helemaal niet fijn en kan er ook geen melk uitkomen. De volgende dag hebben Jasmientje en haar lammetjes al veel geoefend en zie je een groot verschil. Ze stappen traag maar sterk op hun pootjes direct naar de spenen toe, ze weten nu wel waar ze moeten zijn. Jasmientje blijft nu ook mooi stilstaan, broer en zus wisselen mekaar af, maar soms drinken ze ook tezamen elk aan hun eigen speen.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_aonr7ouuch98keh25mknm4gqh7, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0