A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_l84mthbfdbeqhrv20vt96sddv6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje drinkt haar eerste melk.

Heel voorzichtig probeert het kleine lammetje recht te staan. Eerst steekt ze haar poep de lucht in, dan stretcht ze haar achterste pootjes. Even later strekt ze haar voorpoten uit en wankelt op haar vier lange beentjes. “Wow, niet gemakkelijk!” Vier piepkleine hoefjes om op te leren lopen. Heidi glimlacht trots naar haar superbaby en met haar hoofd geeft ze een zachte felicitatie knuffel. “Kom hier, ik zal je droog likken. Je bent nog helemaal nat van in mijn buik. Wat heb je dat goed gedaan. Ik ben zo fier op jou.

De kleine meid tikt met haar neusje tegen de buik van haar mama en gaat op zoek. “Tik tik, tik tik, waar moet ik zijn? Hm, hier misschien, hm, tik tik, tik tik,” het kleine lammetje vind de twee spenen van haar moeder en steekt ze één voor één in haar mondje. “Hm, lekker, links, rechts, tik tik, links tik, rechts tik, links tik, rechts tik, echt lekker.” Nans en Dirk kijken opgelucht toe, want de allereerste melk die uit de uier komt na de geboorte, dat is de belangrijkste melk, de biestmelk. “Oh gelukkig, het heeft gedronken, heb je dat geluidje gehoord? Maar zou het wel genoeg gedronken hebben? Hoe weten we dat nu? vraagt Nans. “We hoorden haar in ieder geval wel slikken. We moeten er vertrouwen in hebben dat het wel goed komt. Jij wil hier nog langer blijven zeker? Ik moet morgen vroeg naar mijn werk vertrekken. Ik haal voor jou een extra baal hooi, een slaapzak en een warme broek”, zegt Dirk.

Nans ligt in de deuropening van de stal, zodat niemand binnen kan komen, want er is geen deur. Ze ligt op een dikke hoop hooi met een slaapzak over en een lamp op haar hoofd. Als ze naar de sterrenhemel kijkt lijkt het wel zomer, zo helder schitteren de sterren en kleurt de hemel de nacht. Naast Nans liggen voor de stal Sikje en Peter, die blijven er nog even bij en vertrekken daarna terug naar hun eerste stal. De paarden briesen af en toe, Nans kan ze niet zien, maar hoort wel dat ze vlakbij zijn komen staan tot aan de scheidingsdraad. Af en toe gaat de lamp aan en kijkt Nans naar Heidi en haar lam. Heidi legt haar hoofd beschermend rond de baby heen, “Kom liefje, ik wil je verwarmen tegen de koude van de nacht. Stomme lamp, ik zie niks meer, doe dat licht uit.”

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_l84mthbfdbeqhrv20vt96sddv6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0