A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_1e8f1f0708jb1c0jmtmtmfp6q0, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Een spook!!!

"Help, help, een spook ...!", de geitjes blijven stokstijf verschrikt staan en weten niet welke kant ze op moeten. Romeo en Juliette rennen zenuwachtig heen en weer, maar omdat de rest als verlamd blijft staan, kunnen ze zelf ook niet weg.

De paniek duurt maar even, want dan zien ze plots dat het de uil is die sinds kort op het domein is komen wonen. Die ziet er heel eng uit als hij vliegt, helemaal anders dan als hij op de hand van Nans zit. Nu mag hij ook rondvliegen, na drie maanden kunnen ze vliegen.

Het is niet de eerste roofvogel die ze zien vliegen, en iedere keer is het weer eng. Deze leek echt op een spook ... maar andere als een meedogenloos roofdier. Zeker toen er onlangs een super grote roofvogel de kuikens bij de kippen probeerde te stelen, bijna had hij ze te pakken. Gelukkig lagen er metalen buizen over de ren en geraakte de rover niet meteen tot bij de kuikens. Maar wie was de grote held die dag: de Noorse Buhund die ook alle muizen en ratten verjaagd heeft! De hond bleef de Kiekendief of Buizerd, niet zeker wat het was, maar aanvallen en verjagen. Dat was erg moedig, want met die grote scherpe klauwen had de roofvogel veel betere wapens dan het kleine hondje. Maar met volharding heeft de Buhund de kuikens gered. De kippen en de eenden liepen rondjes van angst in plaats van in de bosjes te schuilen. Als de Buhund er niet geweest was, zou het heel slecht zijn afgelopen!!!

Logisch dat je schrikt als je een roofvogel vlakbij en laag ziet vliegen en je weet niet meteen wie het is en wat die komt doen. Je gaat niet meteen van ergste uit, dan durf je niet meer rondlopen. En als je schrikt, dan verstijf je vaak van angst, je doet helemaal niets meer, ook mensen niet. Dat moment dat je schrikt, speelt in het voordeel van de aanvaller, want tijdens een gevecht kan een snelle en explosieve reactie je redding zijn. Achteraf herinner je je die onmacht en angst en dat je niets meer deed, dat is een heel akelig gevoel. Want je wist dat je iets had moeten doen en snel, maar je was niet in staat om te bewegen, noch te spreken, of te traag. Daar kan je je later zo schuldig om voelen en bang, omdat je weet dat je dit niet zelf onder controle had, dat je jezelf niet kon verdedigen. Als je het overleeft...

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_1e8f1f0708jb1c0jmtmtmfp6q0, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0