A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_cqhhvknhuvs2regp7akm6epn35, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje's eerste ochtend.

Rond vier uur 's nachts krijgt Nans het erg koud onder de slaapzak, het is ook wat vochtiger buiten geworden. Zo gaat dat 's nachts, ga morgenvroeg maar zelf eens buiten op je blote tenen in het gras en je zal schrikken hoe nat dat is. Ook al heeft het niet geregend, toch is alles dan vochtig. Ook op de blaadjes aan de struiken zal je het ochtenddauw zien liggen en kan je met je vingers eens voelen. Nans ligt ook niet lekker in de stal, helemaal aan de zijkant en heeft geen plaats genoeg om haar benen te strekken. "Ik denk dat het jullie nu wel zal lukken hier alleen. Ik moet binnen even in mijn bedje uitrusten en terug opwarmen. Straks kom ik zo snel mogelijk weer terug, " zegt Nans. Ze schuift nog wat extra hooi naar de mama toe en rondom het lammetje, want eigenlijk is ze wel een beetje bezorgd. Maar zelf ziek worden, dat is ook geen goed idee, dus hoopt Nans maar dat het goed komt.

Het kleintje ligt tegen de houten muur aan op het hooi met de beschermende hals en kop van de mama om haar heen geslagen. Het is heel stil buiten, er weerklinken wel enkele geluiden van onbekende dieren. Maar omdat niemand ervan opschrikt is het ook voor dit onschuldig kleintje in orde. Ze vertrouwt op haar mama die bij haar blijft. De warmte van mama doet wel deugd in de kilte van de ochtend. Stilaan begint de zon te schijnen en ontwaken alle dieren rondom hen heen. De paarden trekken weg naar de open plek verder weg achter de bomen. Sikje en Peter wandelen tot bij hen en zien dat mama en baby heerlijk geslapen hebben. De zonnestralen zien dat het goed is en stralen vrede neder op iedereen die hier op dit moment is.

Nans en Dirk komen ook kijken, ze brengen extra hooi mee en het water wordt aangevuld. Mama geit heeft zo'n dorst, sinds de vorige avond heeft ze niet meer gedronken, dus rent ze zo snel ze kan naar de drinkbak toe. Angstig kijkt ze achterom naar haar baby die nog in de stal is blijven liggen. "Wees maar niet bang mama'tje, ik let wel op je kleintje, " zegt Nans. Voorzichtig stapt ze naar het lammetje toe en neemt haar zachtjes met vier beentjes tegelijk vast in haar armen. "Ik hou jou wel warm zolang je mama weg is lieve kleine schat." en met het geitje in haar armen gaat ze op de boomstronk vlakbij de stal zitten. De zachte jas met sherpa vachtje en warme benen zijn lekker warm voor het lammetje om op te liggen en algauw leunt ze veilig tegen Nans aan. Zo kan de mama zelf goed drinken en strakjes veel melk geven aan het pasgeboren lammetje.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_cqhhvknhuvs2regp7akm6epn35, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0