A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_nuelhj4dlpk7bth5cq6sd87tn7, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Mama wordt opgesloten.

Jasmientje is ondertussen echt een vrolijk babygeitje geworden. Als Nans de ren binnenkomt met haar emmertje en melkpan, dartelt ze in het rond. Terwijl het voor de grote geiten een spannend moment is, omdat ze elk zoveel mogelijk korrels willen te pakken krijgen, is het voor Jasmientje één groot feest omdat er wat te beleven valt, een beetje actie in de ren. "Wie zal er het eerst aan de huisje staan: Sikje!" zegt Jasmientje al zelf. " En wie zal er in het huisje gaan: Sikje! En wie blijft er buiten staan? Papa, mama en ikke", zegt het wijsneusje parmantig.

Sikje wordt het huisje binnen gelaten. Peter en Heidi lopen rondom het huisje, af en toe klopt Peter even bij de deur aan: "doe eens vlugger, wij hebben ook honger." Jasmientje kijkt naar haar moedige mama die ook zo dicht mogelijk bij de deur probeert te komen. Mama is niet bang van Peter, maar hij is gewoon veel sterker. "Ja, het is zover. Ik hoor het deurtje open gaan en Sikje gaat eruit komen," gaat Jasmientje als een echte reporter verder. "Ik kan jullie al vertellen dat Nans nu het huisje gaat verlaten met Sikje en met een emmertje geitenkorrels richting voederplaats voor mama en papa zal ... stappen." Jasmientje pauzeert even voor ze haar laatste woord uitspreekt. "Wat doet Nans nou toch, ze roept tegen mama dat die in het huisje moet komen. En mama wil niet, mama wil nu buiten gaan strijden voor haar korrels, net zoals altijd. Want papa wil dan alle korrels en zelfs Sikje komt nog van mama's portie stelen. Dat is niet eerlijk, laat haar los Nans," denkt Jasmientje. Alle geitjes worden er zenuwachtig van, "waarom loopt Nans deze keer niet met de emmer naar buiten om eten op de grond te strooien?"

Heidi kijkt naar de emmer, Nans houdt de emmer voor haar snoet en lokt haar in het huisje, "Zou ik in het huisje mogen eten uit de emmer, " denkt Heidi en gaat toch maar mee naar binnen." BOEM, deur dicht! "Dit is eng," vindt Heidi, "maar ik ben wel blij dat ik een paar korrels kreeg. Waarom pakt ze me ze nou weer af? Wat doen we hier?" Heidi loopt zenuwachtig in rondjes in het kleine huisje." Oh daar is de emmer met eten, Nans zet hem in dat ding. Lekker korrels eten... Hé waarom krijg ik nu op mijn donder?" Nans neemt de emmer er weer uit en toont Heidi de weg. Heidi moet eerst op de tafel springen en mag dan doorstappen op de tafel tot aan het emmertje om te eten. Heidi begrijpt er niets van en wordt nog zenuwachtiger omdat die lekkere korrels telkens weer afgenomen worden net als ze erbij kan. "Ik vind het hier niet leuk," en Heidi springt de tafel op en weer eraf. Nu wil ze er ook niet meer op. "Ik wil die korrels hoe dan ook hebben, maar die tafel ga ik niet meer op," denkt Heidi, "je bekijkt het maar." Nans zet de emmer weer op z'n plek vooraan de tafel en gaat er dan voor staan, zodat Heidi er niet bij kan. Ze laat Heidi even ruiken van de emmer, Heidi springt enkel met haar voorpoten op de tafel en steekt haar kop diep in de emmer. En dan tilt Nans Heidi vliegensvlug met haar achterpoten op de tafel en nog sneller steekt ze de emmer voor Heidi haar snoet. "Hmmm, lekkere korrels, ja lekkere korrels, stomme tafel, maar lekkere korrels,..." denkt Heidi blij. Heidi vindt de tafel nog wel eng, maar het doet er niet meer toe, Nans mag zelfs een ketting vastmaken.

Ondertussen is Jasmientje wel een beetje in paniek en begrijpt niet wat er aan de hand is. "Waarom is mijn mama opgesloten en wat doet Nans daar met haar? Papa en Sikje waren er ook eerst van geschrokken, maar worden nu zelfs een beetje boos. Doordat ze zo stil aan het luisteren waren hoorden ze plots wel Heidi korrels eten. En vooral Peter die helemaal nog geen eten gehad heeft, die wordt zo boos dat hij met z'n kop hard tegen de deur beukt. Jasmientje loopt rondom het huis en zoekt naar mama. Ze is nog nooit zonder mama achtergelaten geweest. Nans en Heidi denken plots allebei aan Jasmientje, zou het wel goed met haar gaan? Zou ze bang zijn, zouden de anderen gemeen tegen haar zijn? Maar Jasmientje is wel heel flink. Nans vindt Heidi ook heel flink en is blij dat het gelukt is. Als alle korrels op zijn, wil Nans Heidi naar buiten laten, maar die wilt niet meer van de tafel af komen. Nans laat ze dan maar in het huisje alleen achter zonder ketting en rent gauw naar buiten met de korrels voor Peter.

"Mama," roept Jasmientje, "kom je bij me? Sikje wil terug naar binnen gaan, maar Nans houdt haar tegen met haar been. En dan brengt ze mama naar buiten, mama lacht. "Wat is er daar binnen gebeurd mama, waarom kreeg je geen korrels buiten zoals anders?" vraagt het lammetje. "Vanaf vandaag leert Nans mij om op de tafel te eten," antwoordt de mama, "en ik vond het best wel fijn om zo rustig te kunnen eten zonder de anderen erbij. Nu heb ik veel meer kunnen eten. Ik voel me helemaal fit om melk voor jou te maken." Dat vindt het lammetje wel fijn. Ze is zo blij dat mama weer buiten is. Wat ze niet weten is dat Nans oefent om op de melktafel te gaan staan en met Jasmientje oefent om af en toe mama even niet te zien. Want als Jasmientje minder gaat beginnen drinken en meer hooi eten, dan kan Nans starten met Heidi ook te melken.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_nuelhj4dlpk7bth5cq6sd87tn7, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0