A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_l485q450m9mfg6g5pqbo8b92o1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Samen zijn we nog mooier.

Jasmientje geniet ervan als Nans bij haar is, het is fijn om andere dieren of mensen rondom je te hebben. Het kijken naar mekaar is al leuk, maar soms ook het aanraken. Het kleine lammetje vindt het wel jammer dat er een sterke draad gespannen staat, waar ze moeten binnen blijven. Want ze zou veel liever tussen de paarden lopen, nu blijft er een draad tussen hen staan. De honden die in de tuin lopen, daar is ze wel een beetje bang van en dan is Jasmientje weer blij dat er een draad is. Het is ook fijn anderen aan de anderen iets te kunnen vertellen en te kunnen luisteren naar wat zij te vertellen hebben. Anders voel je je maar heel alleen.

De kippen zijn heel anders dan Jasmientje, toch maakt ze graag met hen een praatje. Net omdat ze anders zijn is het zo interessant hun bezig te horen. De hennen en de haan komen ook op plekken waar het lammetje nog nooit geweest is in de tuin. Ze kan het enkel een beetje zien en ze doen dingen die Jasmientje nog nooit gedaan heeft. Ze zou het zelfs niet kunnen als ze zou willen, want ze heeft een heel ander lichaam.

Het is haar ook niet duidelijk of ze welkom zou zijn bij de paarden. Want die vormen al een groepje met eigen regels. En het kleine geitje heeft Josje, het oudste paard, al horen vertellen over hoe het vroeger was. Vroeger toen de paarden, maar ook andere dieren, vrij waren en hun eigen plekje uitzochten om voor een kortere of langere periode te blijven. Alle dieren leefden niet zomaar door mekaar. Ieder had zijn plekje, behoorde tot een groepje en daar kon je niet zomaar binnenstappen en bijhoren. Sommige diersoorten leefden dichter tussen mekaar dan anderen. Er was zoveel plaats dat de paarden elke dag wel 50 kilometer ver konden lopen in de natuur.

Het kleine lammetje heeft heel veel interesse gekregen in de anderen. Jasmientje geniet ervan als Nans zegt dat ze mooi is of schattig of .... Nans heeft zoveel mooie woordjes over Jasmientje waar het lammetje helemaal gelukkig van wordt. Daar luistert Jasmientje zo graag naar, ze wordt er warm van diep vanbinnen als ze woorden hoort als: prachtig, lief, schatje, slim, verstandig, flink, ... (Hoe voelt dat voor jou als ze dat tegen jou zeggen?) Maar nu zegt Nans plots iets waar Jasmientje toch maar raar bij opkijkt. "O wat ben je mooi met dat groen?" En het lammetje begrijpt er niets van: "Ik was toch mooi wit? Dat zei je altijd tegen mij..." En Nans zegt: "Blijf maar bij die boom staan. Ik wil zo een foto van je maken, want dat is zo mooi met die boom." Jasmientje is hier niet helemaal gelukkig mee: "Vindt ze die boom nu mooier dan mij? Ik wil voor jou de mooiste zijn." En dan ziet Jasmientje dat Nans geen foto's neemt van de boom alleen. En ze luistert nog eens naar wat Nans zegt. "Jasmientje, kom eens terug bij de boom staan. Je bent zo mooi bij die groene boom. Het wit van jou wordt nog mooier door het groen en het groen van de boom wordt nog mooier door het wit. En samen zijn jullie iets uniek en prachtig! Ik wil hier een foto van om aan iedereen te laten zien." En Jasmientje denkt: "Goh, wat een geluk dat die boom hier in mijn ren staat. Ik ben hem al zo vaak voorbij gelopen en nooit geweten dat wij samen mooier waren. Misschien was ik er dan wat vaker bij haar gaan staan..."

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_l485q450m9mfg6g5pqbo8b92o1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0