A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_pretjceiuf9b7r178k4e5pmh53, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje loopt op schaatsen.

Heidi heeft heerlijk gedronken en is zo gelukkig. Ze voelt zich weer veel beter, heeft lekker kunnen uitgeslapen en net zalig fris water kunnen drinken. Wat een deugd deed het haar beentjes te strekken en even te rennen. Eerst was het beangstigend, want ze moest haar kleintje achterlaten. En toen Nans haar lammetje oppakte was ze ook geschrokken hoor. Angstig en onzeker liep ze heen en weer in de ren, niet wetende wat te doen. Maar toen kwam ze even snuffelen en zag dat de baby het lekker warm had in de armen van Nans. En Nans zei dat ze maar even lekker moest gaan rondhuppelen, drinken en eten. Af en toe mekkert Heidi: "Alles goed liefje? Kom je niet liever bij me?" En dan mekkert het lammetje iets kleins terug: "Ik ben hier nog, blijf je dicht bij me?".

"Ik denk dat je mama terug opgeknapt is kleintje, ik ga je dicht bij haar terug neerzetten," zegt Nans. Voorzichtig draagt Nans het babygeitje in haar armen en stapt langzaam naar de moeder. Heel traag zet Nans de babypootjes op de grond, maar laat haar nog niet los. "Voorzichtig nu kleintje, ik ga je loslaten, zorg ervoor dat je niet valt" en behoedzaam laat Nans haar op eigen benen staan. Het kleine wezentje wankelt op haar pootjes en stapt dan heel snel naar haar mama. Het lijkt wel alsof ze schaatsen onder haar pootjes heeft, zo gek stapt ze. Haar hoefjes wegen nog zwaar, haar vier beentjes staan stokstijf onder haar lijfje en zet ze schuin naar buiten toe om niet te vallen. Probeer zelf maar een keertje zo te stappen, zonder je knieën te plooien met stijve beentjes.

"Wat is dat moeilijk zeg, pfff," iedere tak op de grond is een reuzegrote berg voor het pasgeboren kleintje. Even blijft ze stilstaan, maar dan zoekt ze een andere weg rondom de takken naar haar mama. "Mama, waar ben je, ik wil bij je blijven!" mekkert ze. "Kom naar hier, ik ga hooi eten in de stal," mekkert de mama terug. "Oef, hiervan moet ik even gaan liggen hoor," en het kleintje gaat zich neerleggen. Dat gaat altijd in verschillende stapjes. Eerst op de voorste knieën gaan zitten en dan pas met de poep naar beneden. "Hé, hé, dat was leuk buiten stappen."

Nans kan het niet geloven hoe flink het babygeitje geweest is. Ze was zo blij haar deze ochtend te zien. Want zo pasgeboren en dan al buiten, dat is wel een beetje eng. "Zou het kleintje niet te koud hebben? Zou de mama bij haar blijven? Gaan de anderen haar geen kwaad doen? Zou ze flink melk gedronken hebben bij de mama?". Het is niet te geloven dat een babygeitje dat net geboren is, nu al zo flink stapt en rondkijkt naar alles om zich heen. De vogeltjes fluiten luid in crescendo een groots geboorte-concert "Ze is geboren!" De paarden staan een beetje verderop smakelijk hooi te kauwen en luisteren naar het vrolijke lied "Het is feest vandaag.". De zon schijnt al vrolijk mee, het wordt een prachtige wonderlijke dag. Er is een nieuw geitje geboren en ze is zo schattig en mooi om naar te kijken!

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_pretjceiuf9b7r178k4e5pmh53, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0