A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_df1pj42kkv6lm31e1gi4faf0i1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje is een meisje.

Opeens denkt Nans, als ik straks aan andere mensen ga vertellen dat er bij ons thuis een lammetje geboren is, gaan ze me vragen of het een meisje of een jongen is. En ik weet helemaal niet of jij een meisje of een jongen bent. Dan voel ik me wel een dommerik als ik op die vraag niet kan antwoorden. Ik moet even iets doen dat je niet leuk gaat vinden, maar ik moet het wel weten, dus... Nans tilt het lammetje uit het hooi op en draait het op de rug in haar armen. Dat vindt het lam helemaal niet leuk, zo op de rug, met de beentjes de lucht in. "Rustig maar, " zegt Nans en ze wrijft geduldig over het buikje om het kleintje gerust te stellen. "Buikje wrijf, rustig maar, als je terug op je gemakje bent, ga ik even piepen beneden tussen je beentjes." Ik hoop maar dat ik het herken, denkt Nans. Want, wat zie je eigenlijk tussen de beentjes van een baby geitje om te weten of het een jongen of een meisje is? Ik heb geen idee...

Het lammetje wordt rustiger door het zachtjes te strelen over haar buikje en zo kan Nans heel goed kijken of ze iets ziet wat jongetjes of meisjes kunnen hebben. Ik zie alvast geen piemeltje, balletjes vind ik ook niet en ze voelt met haar kleine vrouwenhandje zachtjes van de buik verder door tussen de beentjes van de baby. Ze komt een mooi opgedroogd stukje navelstreng tegen, maar dat is geen piemeltje. Dat gaat later een mooi naveltje worden. Tja, maar wat vind ik dan wel? Ik moet toch weten of je een meisje bent? Ik zie alvast een gaatje, maar dat is niets bijzonders, dat hebben jongens toch ook? En dan ontdekt Nans 2 kleine tepeltjes, oh, dat zullen jouw speentjes worden later en later zal daar lekkere melk uitkomen. Je bent een meisje, het kan niet anders! Niets teruggevonden dat een jongen zou moeten hebben en alles wat een meisje nodig heeft.

"Ik vind het toch een beetje eng zo plots omhoog geheven te worden," denkt het lammetje. Als Nans me stevig vasthoudt tegen haar aan dan voel ik me terug veiliger, "maar op het moment dat ze me pakt, schrik ik toch hoor. En als ik dan omhoog de lucht in ga, wow! Dan gaan mijn beentjes zomaar mee de lucht in. En wat een rare dingen deed ze daarna, het kriebelde eerst over mijn buikje, maar daarna vond ik het ook wel fijn, ik ben toch blij dat het gedaan is. Ik hoorde zeggen dat ik een meisje ben, ... hmm is dat goed een meisje? Wat is het beste, een meisje of een jongen zijn?"

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_df1pj42kkv6lm31e1gi4faf0i1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0