A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_qp8hlbjepsd6l1r8hsffs9d9u7, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Een naam voor het meisje.

Het pasgeboren lammetje is een meisje en dat is heel goed nieuws! Want meisjes kunnen later melk geven en geitenmelk is niet alleen heerlijk, maar ook supergezond. Iedereen is altijd blij als er een meisjesgeit geboren wordt, want de meisjes kan je in de groep laten blijven. Tenminste als je daar de plaats voor hebt en de tijd om ze te verzorgen, genoeg geld om alles te kopen wat ze nodig hebben, en vooral veel goesting. Ze mag wel niet bij haar papa blijven, want die zou een kindje kunnen maken bij haar en dat is niet OK.

Meisjesgeiten maken ook wel eens ruzie met elkaar, net zoals mensenmeisjes dat doen. Een bitch-fight kan er gemeen en smerig aan toegaan. Maar jongensgeiten onder mekaar, goh dat kan wel heel erg hard gaan met zware verwondingen. Eigenlijk willen zij alleen als man overblijven en de baas zijn over de hele groep meiden, zonder andere jongens erbij. Dat is de droom van iedere jongensgeit! Wat denk je daarvan?

Jongensgeiten of bokjes hebben we natuurlijk ook wel nodig om nieuwe lammetjes te krijgen. En lammetjes krijgen is heel leuk, maar ook nodig om melk te krijgen van onze vrouwtjes. Want geitjes kunnen alleen melk geven nadat ze een lam op de wereld gezet hebben. Dus jongens en meisjes zijn allebei nodig, maar tussen een hele kudde geitjes loopt er maar 1 bok.

Dirk en Nans lopen tussen de geitjes; "heeft er iemand al een naam voor het geitje?" vraagt Dirk. "Nee, ik dacht dat we die samen zouden kiezen," antwoordt Nans. "Want ik heb eigenlijk al een naam die ik graag zou willen geven," zegt Dirk: "Jasmien. Is dat goed voor jou?". Nans twijfelt even, ze had eigenlijk liever zelf een naam gekozen. Maar, je moet anderen ook een pleziertje gunnen, hmm, dit is even een moeilijk moment,... Er is niets mis met Jasmien, maar ik ik, ik had zo graag zelf ... "Is het goed als ik er even over nadenk?", vraagt Nans. "Ik heb zelf nog niet kunnen nadenken over een naam en misschien willen de kinderen ook een naam kunnen kiezen... Waarom wil je eigenlijk Jasmien als naam?" Dirk kijkt een beetje teleurgesteld en antwoordt: "Gewoon, ik weet het niet, die naam kwam plots in mijn hoofd en ik vond 'm mooi..."

"Heb jij ook een naam, mama?", vraagt het babygeitje. "Ja hoor, ik heet Heidi." Het lam kijkt haar mama vragend aan: "En waarom heet jij Heidi?" Heidi glimlacht en begint te vertellen: "Nans wou graag een naam die iets met geitjes te maken had. Toen Nans nog een kind was, keek ze altijd op de televisie naar Heidi, ze las er ook boeken over. Heidi was een meisje dat met haar grootvader Vitalis in de bergen woonde. Ze had een vriend die Peter heette en die de geitjes in de bergen ging hoeden, hij was een geitenhoeder. Dat wil zeggen, de geitjes in de bergen op een veilige plek brengen en ervoor zorgen dat ze niet verloren lopen. En nu weet je ook meteen waarom je vader 'Peter' heet hè..."

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_qp8hlbjepsd6l1r8hsffs9d9u7, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0