A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_a6msme3m8l7j5cntln3rfunel2, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Iedereen is dol op hooi.

"Hallo paardjes, horen jullie mij?", roept Jasmientje. "Ik ben Jasmientje! Ik heb een naam! Hebben jullie ook een naam?" De paarden en de ezel staan lekker van hun hooi te grazen. "Wij komen straks nog bij jou kijken. Maar nu hebben we net vers hooi gekregen en ja ... dat is belangrijker," roept het donkerbruine paard naar Jasmientje. "Maar mijn naam mag je wel al weten, ik ben Julie!"

"Oké, dag Julie...," hooi eten, hooi eten, wat is dat hier toch met dat hooi eten, ik vind er helemaal niets aan. Gisteren trapten mijn vader Peter en Sikje haast op mij toen ik in de stal lag, helemaal wild van het verse hooi. Ik vind het wel lekker om op te liggen, het is warm en het ruikt lekker. Maar waarom zou je ervan eten? Je kan er toch niet aan zuigen aan zo'n hooisprietje. Ik drink liever melk bij mijn mama, lekkere warme melk. Dat weet Jasmientje wel zeker.

De paarden zijn nog groter dan mijn vader, gelukkig zit er een draad tussen ons in. Want zij deden ook wel wild toen het Meisje met de Gouden Lokjes hen hooi bracht , als zij op mij zouden trappen .... brrrr.

Stom hooi, nu heeft er niemand aandacht voor mijn mooie naam. "Wie eet er hier geen hooi?" roept ze mopperend uit. "Wij eten geen hooi," kwetteren de vogels in de bomen. "Hallo, ik ben Jasmientje, ik heb een naam. Hoe heten jullie?" vraagt Jasmientje. "Wij hebben geen naam gekregen," antwoorden de vogels. "Hoezo, jullie hebben geen naam gekregen? Wat erg, want jullie waren hier al eerst voor mij. Dat is niet eerlijk," zegt Jasmientje. De vogels beginnen luid te lachen met Jasmientje. "Maar neen, kleine Jasmien, dat is niet erg. De mensen geven ons geen namen, omdat we niet van hen zijn. Wij zijn vrij, wij vliegen naar hier en gaan weer weg als we daar zin in hebben. Maar we komen niet tot dichtbij de mensen. Ze roepen ons niet en wij luisteren niet, dus hebben we ook geen naam nodig."

Jasmientje denkt even na: "Maar ik kom ook niet als ze roepen hoor. Ik loop van iedereen weg die hier binnen komt. Soms laat ik mij door Nans pakken. Maar Nans, die was hier altijd al, die ken ik wel. Het Meisje met de Gouden Lokjes wil mij ook soms pakken, maar dat wil ik niet. Ik ken haar niet, ik luister ook niet." Er klinkt luid gelach vanuit de takken: "Nu misschien nog niet, maar dat komt nog wel, dat komt nog wel Jasmientje!"

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_a6msme3m8l7j5cntln3rfunel2, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0