A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_1oqomtj0j6qmffcdgdamr1kr44, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Geitenkorrels zijn nog lekkerder.

De paarden en de ezel hebben geen tijd voor Jasmientje omdat ze hooi aan het eten zijn. Jasmientje houdt helemaal niet van hooi eten. "Weet je wat," zegt Jasmientje "als iedereen hier hooi aan het eten is, dan ga ik melk drinken bij mijn mama." Jasmientje duwt met haar hoofdje tegen de buik van haar mama. Heidi zet haar poot opzij zodat Jasmientje beter bij de uier kan. "Als iedereen hier aan het eten is, krijg ik ook honger hoor."

Sikje zit ondertussen in het houten huisje, Nans heeft haar daar binnen gelaten. "Ik heb geen idee wat daar gebeurt, maar het moet wel leuk zijn.", denkt Jasmientje. Sikje gaat heel graag in het huisje. Alle geitjes willen altijd mee met Nans in het huisje. "Als Sikje in het huisje mag, heeft Nans altijd een emmertje mee. En mijn papa en mama snuffelen aan dat emmertje en willen het open doen. Nans moet altijd streng zeggen dat ze rustig moeten blijven en naar het huisje gaan. Ik heb geen idee wat er in dat emmertje zit, maar er rammelt iets in.", denkt het nieuwsgierige lammetje.

Nans trekt Sikje aan haar rode halsband uit het huisje. En weer heeft ze dat emmertje in haar hand. "Wat doet ze toch raar met dat emmertje, " denkt Jasmientje verbaasd. Peter en Heidi proberen met hun hoofd in het emmertje te geraken en Nans moet het emmertje steeds weer verstoppen, in de lucht en achter haar rug, zodat ze het niet kunnen pakken. Ze springen wild in het rond. "Wat een leuk spelletje," denkt Jasmientje :"Pak het emmertje! Allé mama, allé, allé mama..." Nans strooit op twee plekken korrels op de grond. Zo kunnen Heidi en Peter allebei korrels eten, want Peter wilt niet delen. "Weer zoiets dat ik niet lekker vind," en Jasmientje trekt haar neus op. "Het spelletje vind ik wel leuk, vechten om de emmer, maar die rare dingetjes die erin zitten, die zou ik nooit opeten." Jasmientje gaat bij haar mama staan. Peter komt eraan en jaagt hen weg. "Hé, waarom kom je nou mama haar korrels stelen, je hebt zelf een hoopje.", denkt Jasmientje verdrietig. "Ja," zegt Heidi, "zo is je papa, hij wil altijd het beste van beide hoopjes. Loop maar gewoon met me mee naar het andere hoopje, want anders geeft hij een tik met z'n kop." En Jasmientje loopt steeds met mama mee naar het andere hoopje als papa eraan komt. "Doet dat pijn mama, zo'n tik met papa's kop?" Mama zucht: "Nee, pijn doet het niet echt, maar leuk is het ook niet. Maar het is niet de moeite waard om er een echt ruzie van te maken. Dat vind ik ervan."

De kippen stelen korrels bij papa. "Dat is toch niet eerlijk. Waarom laat papa die kippen wel van zijn korrels eten?", vraagt Jasmientje. "Die kippen worden beschermd door de haan," vertelt mama. "De kippen worden beschermd door de haan?," herhaalt Jasmientje ongelovig. "Hoe kan dat nu? Die haan heeft maar een piepklein kopje en twee dunne stokjes als poten. Hoe kan papa daar nou bang voor zijn?" Mama lacht: "Die haan kan met die twee dunne stokjes meer dan jij denkt. Je zal nog verschieten als de haan boos wordt op papa."

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_1oqomtj0j6qmffcdgdamr1kr44, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0