A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_i6lg0qham51s66b2btt9ragfe1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje roept de paarden.

"Hallo, dag paardjes, komen jullie? Julie, hoor je mij? Nu hebben jullie toch al lekker veel hooi kunnen eten... Hoelang moet ik nog wachten?", roept Jasmientje doorheen de draad van de omheining. Julie, het grootste donkerbruine paard staat lekker hooi te grazen, ze kan er niet genoeg van krijgen. Met het hooi nog in de mond antwoordt ze: "Oké, momentje ik kom."

Als Julie naar Jasmientje stapt vormt zich plots een lange rij van andere paarden die meekomen. " Ben jij de baas van de groep?", vraagt Jasmientje, die vol bewondering aan het kijken is naar die grote dieren die op haar komen afgestapt. Het kleine lammetje schrikt toch wel van die zware hoefstappen die traag op haar afkomen. Ze hoort ze naar haar komen en ze voelt iedere dreun op de grond.

"Nee, ik ben de baas niet van onze kudde, dat is het oudste paard Josje, dat kleinere lichtbruine, beige paardje, met die lange zwarte/beige manen. Het is niet omdat ik de grootste ben dat ik de baas ben. Meestal is dat de oudste van de groep en zij is ook veel wijzer en slimmer dan ik.", legt Julie uit. "Maar bij ons is papa de baas, omdat hij de sterkste is," zegt Jasmientje. Julie denkt even na en antwoordt dan: "Ik denk niet dat Josje de sterkste is, maar wij hebben veel respect voor haar en wij hebben haar nodig om ons te leiden. Bij haar voelen we ons veilig, zij weet precies wat te doen. Wie volg jij als je bang bent of er gebeurt iets, je papa?" Daar kan Jasmientje snel op antwoorden: "Nee, ik loop met mijn mama mee, ik volg mijn mama." En daarop vraagt Julie: "Ja, wie is er dan echt de leider voor jou?" Het kleine geitje denkt even na: "Nou, dan is mijn mama eigenlijk mijn leider. Is dat hetzelfde als de baas zijn?" Dat vindt Julie een goeie vraag en antwoordt: "Bij ons is dat hetzelfde, onze leider in de groep is ook de baas. Wat denk jezelf?"

"Wat een moeilijke vragen hebben jullie," zegt het grotere Isabelkleurige paard plots dat erbij is komen staan. Jasmientje lacht en vraagt: "Hoe heet jij?" En de Noorse Fjord antwoordt: "Hrimfaxi, is mijn naam". Het lammetje zucht: "Wow, dat is een moeilijke naam." Julie lacht en zegt: "Ja Hrimfaxi, wij stellen nu moeilijke vragen, maar jij hebt een altijd een moeilijke naam." Hrimfaxi trekt een snoet: "Ja zeg, kan ik er wat aan doen dat mijn naam uit Noorwegen komt?!" Dan kijkt Jasmientje naar de volgende in de rij: "Dag gevlekt paardje wie ben jij?" De hele groep giechelt en de ezel kijkt haar nors aan. "Heb je het tegen mij? Ik ben wel geen paard hè zeg, ik ben een ezel." Jasmientje schrikt: "Maar waarom ben jij geen paard? Je lijkt op een paard." Marius, de ezel kijkt haar fier aan en antwoordt: "Wel, in de eerste plaats omdat ik veel slimmer ben dan een paard!"

"En denk nu niet dat ik een grote geit ben, omdat ik wit en klein ben hè kleine wijsneus." hinnikt de witte pony Amy. "Nee, nee, zegt Jasmientje beteuterd. "Je moet nog heel veel leren klein Jasmientje, " lacht de witte pony. "Heb jij een baby in je buik?", vraagt Jasmientje. "Wat?! Wat zeg je daar? Pfff, ik ga terug hooi eten," en de witte pony draait zich om. "Wat heb ik nu weer verkeerd gevraagd?" Iedereen lacht, alleen Jasmientje weet niet dat Amy zo een dikke buik heeft van al dat eten...

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_i6lg0qham51s66b2btt9ragfe1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0