A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_kh0temliupm6vj1nku6p31svt1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Gevecht haan en papa.

Jasmientje hoort de windvanger van de achterdeur waar Nans woont. Alle hoofden van de geitjes en de paarden kijken op richting hoeve ... komt er iemand met eten aan? Zenuwachtig trappelen de paarden, de grote donkerbruine merrie Julie jaagt de witte kleine pony Amy weg. Als er iemand komt om te voederen, dan zal Julie als eerste in de rij staan. De kippen verzamelen vanuit de struiken en hollen richting geitjes en paarden, daar valt altijd wat te scharrelen en te stelen. En de geiten die hebben ook hun volgorde wie eerst mag. En ook al kent iedereen die volgorde, toch voeren ze daar nog strijd om. Hoofden worden stoer gebogen en gebaren om achteruit te gaan, want anders ... kan er een stoot volgen. Jammer genoeg voor Peter ligt het niet aan hem om te beslissen wie het eerst eten krijgt. Het is het geitje dat gemolken wordt dat eerst korrels krijgt. Hoe stoer en sterk Peter ook is, hij moet wachten tot Sikje gemolken is en Heidi haar korrels gekregen heeft. En dan krijgt hij buiten de rest van de korrels te eten.

En die korrels lusten de kippen ook wel. Peter is helemaal alleen tegen een hele groep kippen die samenwerken om korrels te stelen. Hij draait en beweegt als een echte krijger en verdedigt zijn korrels. De kippen zijn niet bang, maar de haan ziet dat ze wel hulp kunnen gebruiken van een sterke man. Want ook al zijn ze met velen, Peter is jong, snel en geeft niet op. "Wacht maar even," denkt de haan "ik zal eens even testen hoe moedig hij werkelijk is." De haan treedt naar voren en zet zijn veren op. "Héy, achteruit jij, wij willen jouw korrels," zegt hij met een luide stem en op een arrogante bazige toon." En hij zet zijn woorden kracht bij door naar voren aan te vallen en tracht de bok van zijn plek weg te jagen. Het is een goed afleidingsmanoeuvre, want ondertussen kunnen de hennen korrels stelen van Peter. Hij kan niet zichzelf en de korrels tegelijk verdedigen. Peter wordt nu ook heviger en agressiever. Maar de haan gaat tot het uiterste en gebruikt zijn poten om de jonge bok een klap uit te delen. De haan is ook nog jong, dus twee jonge mannen strijden om hun eer. De haken aan de poten van de haan hebben Peter best wel pijn gedaan, hij vlucht weg. De geitjes worden opgejaagd door de vechtende jongens en begeven zich naar een veiliger plek. De haan rent hem achterna, tevreden met zijn overwinning en deelt nog een laatste trap uit. Peter is niet bang, voorlopig heeft de haan een punt gescoord, maar moedig keert hij terug naar het strijdveld. De korrels zijn ondertussen zo goed als allemaal gestolen, arme Peter. Hij zoekt naar de laatste brokjes op de grond.

"Alles oké met jou Jasmientje?" vraagt mama Heidi. "Ja mama, is het voorbij nu?", vraagt het lammetje geschrokken. "Ja dat denk ik wel. De korrels zijn op, er is geen reden meer om voor te vechten." Jasmientje kijkt naar haar vader: "Is alles oké met papa, mama? Is hij gewond?" De geitjes gaan dichterbij Peter staan. "Alles oké Peter?" vraagt Sikje. Peter knikt: "Ik ben geschrokken, ik had die aanval niet zien aankomen, en hij was beter dan ik." Peter kijkt teleurgesteld. "Je stond heel flink je mannetje en we waren allemaal fier op jou Peter.", zegt Heidi. En dan herinnert Heidi aan Jasmientje wat ze een tijdje geleden vertelde. "Weet je nog Jasmientje dat je over die stomme kippen en haan sprak op twee domme pootjes? Heb je nu gezien dat die dunne pootjes wel sterk zijn?" Jasmientje laat een diepe zucht: "Ja pfff, ik heb mij serieus vergist in die kippen op hun twee dunne pootjes. Die zijn ontzettend slim, kunnen goed vechten en durven wel. Maar in mijn papa heb ik mij niet vergist, ik wist wel dat hij moedig was." De rust keert terug en Jasmientje toont dat zij ook niet meer bang is door terug op haar boomstam te stappen. "De volgende keer winnen wij wel!"

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_kh0temliupm6vj1nku6p31svt1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0