A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_ubtfu5mu5jcae1ek5gnkihv540, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Stomme tak!

"Jasmientje, wat ben je aan het doen?" vraagt Heidi. Dat vraag ik me ook af, denkt Jasmientje en antwoordt: " Ik heb een probleem mam, ik zit vast." Mama Heidi komt kijken en ziet Jasmientje met één voorpoot over een tak staan en de rest van haar lijfje staat er nog voren. "Waarom blijf je daar zo stokstijf over die tak staan?" Jasmientje kreunt en zegt: "Mam, denk je nu echt dat ik hier voor mijn plezier sta? Ik geraak er niet over en ik kan niet meer weg.", jammert het lammetje. "Oei, hoe ben je daar nu geraakt? Je weet toch dat je nog niet over takken kan stappen?! Je bent nog veel te klein."

Het lammetje probeert los te komen, maar het lukt niet, vooruit lukt ook niet, ze zit vast. "Ik heb het niet voor express gedaan. Het gebeurde gewoon. Plots zat ik hier met mijn poot over." Mama Heidi schudt met haar hoofd. "Dat gebeurt niet zomaar hè, dat gebeurt wel omdat je zelf overal probeert over te klauteren. Ik heb het wel gezien. En als het je niet lukte, moest je terug, maar deze keer is je eerste poot er wel al over gegaan en nu zit je vast." Het lam is er niet blij mee. "Ja, en wat nu?", vraagt Jasmientje. "Nu zit je vast," antwoordt de mama. "Ja, dat weet ik al!" gromt Jasmientje, "maar wat moet ik nu doen, mama?" Heidi kijkt en zegt: "Ik ben zo fier op jou, omdat je zo moedig bent en nog zonder angsten de wereld in stapt. Maar sommige dingen kan je vandaag nog niet. Dit is het verste dat je al geraakt bent. Nu moet je een stap terug achteruit zetten, dat is het beste wat je kan doen."

Jasmientje vindt het niet makkelijk om terug achteruit te gaan. Ze is vooral beschaamd, "wat moeten ze wel niet denken over mij?" En ze is boos omdat ze iets nog niet kan, wat de anderen wel al kunnen. Maar gelukkig is haar mama wel fier op haar en haar mama, dat is toch de allerbelangrijkste persoon in de hele wereld. "Mijn mama kan ik vertrouwen, als die fier op mij is, dan wil dat zeggen dat ik het goed doe," denkt Jasmientje. Het lammetje wordt terug rustiger in haar hoofdje en denkt aan haar mama die haar geweldig vindt. Ze ademt eens diep in en uit. Ze ademt nog eens goed in en plots lukt het om terug beweging in haar voorste pootje te krijgen. Ze steunt flink op haar achterste pootjes en tilt het voorste pootje de lucht in en achteruit terug op de grond, zodat ze weer op vier pootjes staat.

Het lammetje is terug vrij, maar kijkt toch wat triest met haar hoofdje naar beneden. "Je mag wel even triest zijn," zegt mama Heidi, "want dat zal je sterker maken om het een volgende keer nog eens te proberen. Maar, ik wil wel dat je fier op jezelf bent, op wat je vandaag bereikt hebt, want dit was het beste wat je vandaag kon doen. Je hebt nu heel goed geoefend om het een volgende keer nog een keer te proberen. En op een dag, wanneer je er helemaal klaar voor bent, lukt het jou, dat weet ik zeker." Het lam luistert naar de wijze raad van haar mama, maar zegt niet veel, ze luistert vooral en laat zich troosten door haar moeder. De zalvende woorden doen wel deugd: "Blijf hopen, blijf erin geloven, genoeg oefenen en dan kan jij binnenkort over die tak heen. Ik geloof in jou. Geloof jij dan ook in jezelf?"

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_ubtfu5mu5jcae1ek5gnkihv540, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0