About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje wordt al sterker.

Jasmientje heeft honger, heel veel honger en daarom drinkt Jasmientje heel vaak bij de mama. Zo kan Heidi alsmaar meer melk voor haar maken. Want Jasmientje is nieuwsgierig, ze wil alles zien! En als ze mee wil kunnen lopen en springen met de anderen, dan moet ze heel wat sterker worden. Want nu is ze nog vaak moe en uitgeput na al dat stappen. Haar beentjes zijn al heel wat sterker ondertussen, ze kan al veel sneller stappen dan gisteren en de dag tevoren. Af en toe huppelt ze al een keertje.

Maar van al dat stappen, huppelen, snuffelen en rondkijken krijgt ze ook honger. Jasmientje weet heel goed waar ze moet gaan drinken en hoe het moet. Tik tik met de neus rechts, tik tik links, nog een tik rechts en dan drinkt ze krachtig aan de speen van Heidi. Heidi weet nu ook hoe het moet, ze blijft netjes staan en Jasmientje mag drinken zoveel en zolang ze wilt. Je kan het ook echt zien op de video bij dit verhaaltje. Heidi is wel fier op haar kleine baby en verwent ze de hele dag, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat mag ze bij haar drinken. Ze is een hele lieve zachtaardige mama, ze is ook nooit boos op Jasmientje.

Jasmientje heeft veel geluk, want ze is helemaal alleen, melk genoeg voor haar die ze met niemand anders moet delen. Soms mag ze zelfs eens bij Sikje gaan drinken, maar niet altijd. Sikje bewaart haar melk voor Nans, want als ze veel melk geeft, dan krijgt ze ook wat extra geitenkorrels. Sikje heeft enorme grote spenen, haar mama nog mini's. "Waarom zijn die van Sikje toch zo groot? En zouden die van mijn mama later ook nog groter worden?", vraagt Jasmientje zich af.