A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_59qa9lbrpn61b622bordh7v917, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje en mama spelen verstoppertje.

"Jasmientje, zullen we een spelletje spelen?" vraagt mama Heidi. "Een spelletje? Wat is dat een spelletje?", antwoordt het lammetje dat nog nooit een spel gespeeld heeft. "Het heet verstoppertje en ik zal je uitleggen wat er gaat gebeuren," zegt de mama met een glimlach. "Jij gaat met je hoofd naar de grond moeten liggen, zodat je niets meer kan zien. Ik ga ondertussen ergens naartoe waar je me niet kan zien en ik zeg je niet waar het is, dat heet verstoppen. Ik ga dan geen geluidjes maken en als je me roept, dan antwoord ik ook niet. Want het spelletje is dat jij mij vindt zonder mijn hulp." Jasmientje schrikt er een beetje van en ze vindt het ook eng dat haar mama gaat verdwenen zijn.

"Oké," zegt de mama, "leg je hier maar neer met je hoofd op die steen. Je mag niet kijken en dan ga ik mij verstoppen." Jasmientje aarzelt; "Maar hoe weet ik dan wanneer ik terug mag kijken?" vraagt het babygeitje. "Je mag tot 10 tellen... o nee, je kan nog niet tot 10 tellen," beseft de mama plots. "Ik zal papa vragen of hij voor jou tot 10 telt en dan mag je beginnen zoeken." Jasmientje zakt eerst door haar voorpootjes, want zo gaan geitjes altijd liggen. Haar poep steekt eerst nog in de lucht, maar even later legt ze zich helemaal plat neer. Papa Peter begint te tellen: "Eén, twee, drie, vier, vijf, zes, zeven, acht, negen,... tien! Wie niet weg is, is gezien! Ga maar zoeken Jasmientje," zegt de papa.

Jasmientje is wel blij dat papa en Sikje nog bij haar zijn, want helemaal alleen achterblijven, dat had ze niet gedurfd hoor. Onderzoekend snuffelt ze op de grond, kijkt eens rond en stapt voorzichtig verder, maar ook niet te ver weg van Peter en Sikje. Ze gaat eerst eens kijken achter het stalletje waar ze altijd slapen, dat is vlakbij. Die plek kent ze goed en het is groot genoeg om achter te gaan staan, zodat niemand je kan zien. "Ik durf niet te kijken," denkt Jasmientje, "wat als er nu een enge meneer achter staat of een eng beest in plaats van mijn moeder? Eigenlijk weet ik dat dat helemaal niet kan, maar toch bedenk ik zoiets griezeligs, waarom doe ik dat toch? Dommerik, stop ermee," zegt Jasmientje tegen zichzelf.

Jasmientje voelt zich heel bang en daarom begint ze enge dingen te fantaseren die helemaal niet waar zijn, die zelfs niet kunnen waar zijn. "Ik wil niet aan die enge dingen denken, ik wil niet bang zijn, dat is niet leuk. Hoe moet ik dit nu doen stoppen? Ik ga aan iets leuks denken. Dan heb ik geen plaats meer in mijn hoofd voor die enge dingen. Als ik straks mijn mama gevonden heb, dan ga ik lekker bij haar drinken. Hmm dat is een leuke gedacht en ik kan het ook nog echt doen straks, ik denk veel liever aan echte dingen. " Jasmientje voelt zich plots al veel beter, zet haar schoudertjes recht en stapt voorzichtig door achter het huisje. Ze kijkt naar wat ze allemaal mooi vindt en niet eng, ze vindt de zon die schijnt mooi, ze hoort vogels geweldig kwetteren, ze ziet een prachtig citroenvlindertje, ... tot ze aan de voorkant van het stalletje komt.

"Ik zie mama niet, maar ik kan ook niet alles zien. Achteraan in het stalletje is het donkerder. Zie ik daar niet iets wits helemaal vanachter? (zie jij het ook op de foto?) Ik ga eens verder kijken..." denkt het lammetje slim. "Joepie, mama ik heb je gevonden!" roept Jasmientje opgelucht. Het lammetje is zo blij terug bij mama te zijn en de mama is zo blij dat haar baby haar gevonden heeft. Eigenlijk had ze al een beetje spijt van het spel, maar ze wou haar babygeitje graag iets bijleren en flinker maken. Bijna was ze terug uit de stal gekomen omdat ze het te zielig vond. Maar wat is ze nu blij dat ze het niet gedaan heeft, want Jasmientje heeft nu heel wat bijgeleerd. "Ik ben zo fier op jou," zegt ze. "Kom eens hier, mijn flinke meid, mijn super baby, je bent zo een schatje, ik hou van jou..."

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_59qa9lbrpn61b622bordh7v917, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0