A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_6vshfiqr4j5c3eus9hai4i7q32, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Bokkensprongen les.

"Kom Jasmientje, vandaag ga ik je leren gekke bokkensprongen te maken," zegt mama Heidi. "Geitjes staan bekend voor hun typische bokkensprongen. Nu ik gezien heb dat je beentjes sterker geworden zijn, wordt het tijd voor je eerste sprongetjes." Jasmientje kijkt geschrokken, "wow ik moet bokkensprongen kunnen maken," denkt ze, "anders ben ik geen echt geitje." Mama kijkt verbaasd, "je hoeft niet zo bezorgd te kijken hoor, het is niet zo moeilijk als je denkt." Jasmientje is er niet gerust in. "En wat als ik het nu niet kan? Wat als ik faal als geitje?" Mama vindt het niet leuk dat Jasmientje zo denkt. "Maar allé kleine meid, zo mag je toch niet denken?! Je hebt nog niet geprobeerd en je bent nu al aan het denken dat het kan mislukken. Daar mag je toch niet aan denken, altijd eerst proberen. Het leven moet wel leuk blijven, je bent nog maar net geboren. En pas als het dan niet lukt, dan kan je samen met mij praten over hoe we het kunnen aanpakken. Anders wordt ieder nieuw dingetje dat je moet leren een hel, terwijl je ook heel veel kan lachen en plezier beleven bij het leren van nieuwe dingen. En jij bent toch altijd een vrolijk geitje, geen depressief geitje met faalangst?" Het kleine lammetje lacht alweer," Nee, dat is waar mama, ik ben eigenlijk altijd vrolijk en opeens voel ik zo'n duisternis. Die moet zo snel mogelijk weg, dit ben ik eigenlijk niet." Mama toont een steen op de grond. "Komaan, blijf gewoon wie je bent, ook al komt er nu een moeilijke opdracht aan. En kom nu maar voor deze steen staan." Jasmientje heeft alle sombere gedachten streng uit haar hoofd verbannen en voelt zich plots al veel veel beter, "Wow dat doet deugd als al die slechte gedachten uit mijn hoofd zijn. Dat was vreselijk, nu kan ik tenminste terug ademen, ik voel me weer stukken beter."

"Ga nu maar met je voorpoten op de steen staan," vraagt mama. Het lammetje gaat met de voorpoten op de steen staan. En dan roept mama: "Spring eraf!" En Jasmientje springt eraf. "Dat was makkelijk, dat was makkelijk, dat kan ik al." Mama lacht blij. "Ja en nu gaan we nog meer plezier maken, als je eraf springt duw je eerst hard met je voorpootjes op de steen en dan spring je eraf." Jasmientje geniet van het spelletje met haar mama en vindt het spannend. Wie weet wat er straks nog allemaal gaat gebeuren. "Hey, dat was leuk, mijn voetjes gingen bijna van de grond en mijn hoofdje vloog in het rond." Jasmientje en mama lachen van plezier. "Nog een keer," vraagt mama. "Ja, ja, ik vind het leuk," zegt Jasmientje. En deze keer, moet denken dat je gaat vliegen. Je plooit je knieën, spant al je spieren op, duwt al je hoefjes heel flink af op de grond, gooit je hoofd in de lucht en je probeert zo hoog mogelijk te vliegen." Jasmientje trekt grote ogen: "Moet ik vliegen?" Mama lacht weer, "nee niet echt vliegen, maar alsof doen, je zal wel zien." Jasmientje ademt eerst eens diep in en dan weer goed uit. Ze ademt weer diep in en dan gaat ze ervoor, "Ja, ik vlieg, ik vlieg, ik vlieg mama. Ha ha dit is leuk. Dit is plezant, ik voel me zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit." En Jasmientje maakt als een echt geitje wel drie bokkensprongen na mekaar."

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_6vshfiqr4j5c3eus9hai4i7q32, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0