A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_dj9f75pguocq0o4rtgdlc1gjg4, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Papa heeft 1 hoorn.

Jasmientje kijkt vaak naar haar papa, ze weet niet wat ze van hem moet denken. Hij heeft soms die zachte blik in zijn ogen, maar op een ander moment deelt hij kopstoten uit aan haar mama en aan Sikje. Dat vindt Jasmientje heel gemeen. "Zou papa mij ook zo van die kopstoten durven geven? Hij heeft het nog nooit gedaan... maar soms buigt hij dreigend zijn hoofd en stapt op mij af." Jasmientje kijkt weer naar haar papa. "Wat is hij toch groot en sterk," denkt ze vol bewondering. "Ik hoop dat hij ook een beetje fier op mij kan zijn... zou hij het leuk vinden dat ik een meisje ben? Of had hij liever een zoon gekregen?", denkt Jasmientje peinzend na. "Als ik spring over de takken of op de boomstronk en ik zie dat hij lachend naar mij kijkt, dan krijg ik vlinders in mijn buik en bonst mijn hartje. Dan denk ik dat mijn papa mij toch heel leuk vindt en fier is. Ik wil voor hem de beste zijn."

"Papa heeft één hoorn en aan de andere kant een stukje hoorn, dat ziet er wel een beetje eng uit. Mama heeft een stukje hoorn, maar ik heb helemaal niets. Zou papa de andere hoorn eraf geklopt hebben tijdens een aanval?", schrikt Jasmientje plots. "Zou ik het durven vragen?"

"Er zitten barstjes in die éne hoorn," dus dat zou een bewijs kunnen zijn. "Mama, wat is er met papa zijn hoorns gebeurd?" vraagt Jasmientje. Mama Heidi vertelt Jasmientje: "Papa zijn hoorns zijn niet zo sterk omdat die als kind eraf zijn gezaagd of zoiets. Bij mij is dat ook gedaan. En in het begin groeide er af en toe weer een stukje aan dat afbrak zo gauw we ergens tegen botsten. Dat zag er helemaal eng uit, met bloed dat over ons hoofd liep." Jasmientje trekt een geschrokken gezichtje.

"Maar mama, waarom heeft papa dan één hoorn en jij niets?" Mama kijkt met een vragende blik terug. "Waarom precies weet ik ook niet. Hij heeft geluk gehad dat er één stukje toch telkens weer is blijven verder groeien. Maar je ziet zelf ook dat dat niet zo stevig is, er zitten allemaal barstjes in." Waarop Jasmientje direct zegt: "Ja mama, is dat omdat papa gevochten heeft?" Mama lacht, "Nee kleintje, ik heb papa nog nooit met iemand echt zien vechten hoor. Hij doet wel eens stoer en is wel streng, maar niet stout."

En toch is Jasmientje er niet zeker van. "Misschien vertelt mama ook niet alles, omdat ze bang is dat ik dan nachtmerries krijg. Misschien kent die éne hoorn een heel ander verhaal over mijn mysterieuze papa. Op een dag vraag ik mijn papa éénhoorn zelf naar de waarheid, maar nu durf ik dat nog niet.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_dj9f75pguocq0o4rtgdlc1gjg4, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0