A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_eg54c6461c0rq32aicjntoccc0, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Op mijn boomstronk

Wie weet al waar je Jasmientje vinden kan? Juist, op haar boomstronk, daar kan je Jasmientje vinden. Supertrots is ze op 'haar'boomstronk en toont de hele dag door allerhande kunstjes en evenwichtsoefeningen. Het lammetje vindt het geweldig als er video's en foto's van haar gemaakt worden. Toen Jasmientje nog maar enkele minuten geboren was, werden er al foto's van haar gemaakt. Ondertussen kent Jasmientje de GSM al heel goed en ze vindt het leuk als er gefilmd wordt. Ze houdt ervan voor de camera te poseren en ze houdt van de aandacht en de leuke dingen die de mensen dan over haar zeggen.

"Kijk papa, ik spring op mijn boomstronk.", zegt Jasmientje als haar papa eraan komt. "Je bent geweldig Jasmientje, doe zo voort flinke meid.", moedigt papa Peter haar aan. "Blijven oefenen!" Jasmientje stapt al heel snel over de boomstronk, ze is de énige in de geitenren die het doet. Mama Heidi is best fier op haar dochter. "Hup Jasmientje, oefen nog eens op je boomstronk. Laat me eens zien wat je kan." Jasmientje springt meteen op de stronk die natgeregend is, dat maakt het extra moeilijk. Het glibbert erg en bijna was Jasmientje eraf gegleden, toch kan ze haar evenwicht bewaren. "Bravo Jasmientje!", roept mama. Te vroeg gejuicht, want plots valt ze er toch nog af. Maar mama reageert meteen: "Niets van aantrekken Jasmientje, dit is ook super moeilijk op zo'n natte stam. Meteen weer opspringen en verder doen!" Jasmientje aarzelt geen seconde en springt er meteen weer op zonder twijfelen. Ze mag natuurlijk niet bang worden, want dan durf je niet meer. En dus, stapt ze zonder glijden tot bij haar mama. Mama had gelijk.

"Heel goed geoefend meid, nu mag je wel pauzeren en straks verder oefenen. Ik ga ondertussen even hooi eten." Maar Jasmientje vindt pauzeren stom, dat is voor zwakkelingen, denkt ze. Dus ze springt weer op de boomstam en probeert de aandacht van Sikje te trekken, die net aankomt gestapt. "Héy Sikje, kijk eens, ik kan op een natte stam balanceren zonder eraf te vallen." Terwijl Sikje voorbij loopt waarschuwt ze nog: "Let maar goed op dat je niet valt. Ik ga nu hooi eten in het andere huisje. Sorry geen tijd, heb haast." Papa Peter komt er ook aan en Jasmientje toont hoe ze op de wiebelende natte stam kan stappen. Papa vindt het ongelooflijk straf. Maar dat wil hij niet zeggen aan het lammetje, omdat ze niet naar haar moeder geluisterd heeft.

Peter vindt het belangrijker dat Jasmientje naar de mama luistert. "Had je moeder je niet gevraagd om te pauzeren Jasmientje," zegt hij streng terwijl hij snel voorbij stapt. En hij geeft het kleine geitje niet de aandacht die ze graag gewild had. "Nou moe,..." denkt Jasmientje beteuterd, "ik was toch geweldig." Je zou haast medelijden met haar krijgen, maar eigenlijk heeft papa Peter wel gelijk. Leren luisteren naar ouderen die meer ervaring in dingen hebben dan jij, dat is ook heel belangrijk. Zo leer je dingen bij en leer je te luisteren en dingen te doen die je misschien niet altijd leuk vindt. En dingen doen die je niet leuk vindt, maar omdat het moet, dat noemt men discipline hebben. En zo bereik je wel vaak hele goede resultaten. Mama komt terug: "Jasmientje, had ik je niet gevraag om te pauzeren?" Het geitje kijkt een beetje boos en mama zegt: "Ik heb dat niet gevraagd om jou te pesten hè. Ik heb dat wel voor jouw eigen goed gezegd. Want ik weet dat als je met kleine beetjes oefent die goed gaan en kleine pauzes neemt, je veel beter gaat worden. Als je lang aan één stuk door hetzelfde blijft oefenen zonder pauze, dan worden je spieren net minder goed. Je moet me wel vertrouwen dat ik jou probeer te helpen." Sikje staat naast Jasmientje en zegt: "Ja Jasmientje, luister naar je moeder, later zal je zien dat wat ze zegt waar is." Het kleine geitje steekt haar neus in de lucht en denkt: "Later, later, voor mij is het nu. Ik vind het niet leuk te doen wat jij zegt en ik weet zelf wel wat best voor me is." Maar ondertussen pauzeert ze toch maar voor alle zekerheid...

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_eg54c6461c0rq32aicjntoccc0, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0