A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_c767doisdgiqgobu3drgfhl9p0, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Respect voor ouderen.

Jasmientje is nog maar enkele weken oud, zelfs nog geen maand, eigenlijk is het nog een piepjong lammetje. Toch moet ze al flink luisteren naar de ouderen in de geitenren. Ze stapt ondertussen ook al flink rond zonder haar mama. Als Jasmientje een oudere geit tegenkomt op haar wandeling, moet ze uit de weg gaan om respect te tonen. Als ze dat niet doet, dan buigt die andere geit meteen zijn hoofd, klaar om een stoot te geven. Gelukkig zitten er geen grote hoorns meer op, maar toch... Oudere mensen moet je plaats geven en moet je plaats voor maken bij de geiten. Zo tonen de geiten aan mekaar: "Ik accepteer dat jij boven mij staat. Jij mag eerst eten hebben en ik maak de weg voor jou vrij. Waar je ook bent, ik maak plaats voor jou. Jij mag alles kiezen."

Het lammetje stapt graag tussen en over de takken. Ze snuffelt met haar neusje overal aan en af en toe bijt ze ook eens om te proeven of het lekker is. Als Jasmientje in de buurt van Sikje komt, dan duwt zij het lammetje weg. Ze krijgt een duw van de neus van Sikje die zegt: "Hey, ga eens wat verderop snuffelen. Ik sta hier. Laat mij door." Het lammetje vindt het niet leuk dat Sikje haar altijd wegstuurt. Heidi, de mama van Jasmientje doet dat niet, de mama en haar lammetje begroeten mekaar onderweg altijd heel lief.

Sikje is de baas van de twee vrouwen in de geitenren, Heidi moet ook respect voor haar tonen. Sikje is ouder dan Heidi, ze is ook groter en sterker. "Pfff, stomme Sikje," denkt Jasmientje, "die stuurt mij ook altijd weg." Jasmientje vindt het helemaal niet eerlijk. "Waarom moet ik altijd weggaan? Ik vind dat niet leuk, ik stond daar nog maar net en ik moet alweer ergens anders gaan staan. En dan word ik weer weggestuurd. Kan ze niet zelf ergens anders stappen of gewoon rondgaan? Er is toch plaats genoeg." Mopperend en treurig schudt het lammetje met haar oren. "Mama vindt niet dat ik in de weg sta en bij mama mag ik knabbelen en tegen haar op springen. Ik vind dat andere grote geiten niet zo leuk zijn. Die hebben allemaal regeltjes."

Het lammetje gaat dan toch maar de andere kant op, want ze kan de strijd toch niet winnen. "Mhmm leuke tak, ruikt lekker, even proeven, even knabbelen." Lammetjes vinden het leuk overal aan te bijten. Eigenlijk is dat ook wel zo met mensenbaby's, die stoppen ook alles in de mond. En kindjes moeten ook overal naar andere grote mensen luisteren, ook al is het hun moeder of hun vader niet. Op de bus moet je ook rechtstaan voor oudere mensen te laten zitten, zij krijgen altijd de beste plaatsen. Gelukkig krijg je nog geen kopstoot als je het niet doet...

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_c767doisdgiqgobu3drgfhl9p0, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0