A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_9s2mnhpm5vmpk71qquqmuk3l53, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Sikje is ook baas over mama.

Net zoals alle nieuwsgierige lammetjes steeds weer iets interessants vinden om aan te knabbelen, heeft Jasmientje ook weer iets nieuw in de gaten te gekregen. "Hmmm, wat ziet dat er mooi groen uit op die boom, het ruikt wel lekker en het is zacht, maar toch kriebelt het tegen mijn neus. Rarara, wat is het?" Mama Heidi staat ondertussen uit de emmer water te drinken en kijkt even om: "Dat is mos dat op de boom groeit Jasmientje." en drinkt weer verder. Jasmientje hapt vrolijk verder: "Het smaakt niet slecht, wel een beetje pittig in mijn mond." Mama knikt, "dat verbaasd me niet, want mos heeft ontsmettende eigenschappen."

Maar daar komt Sikje al aan, de chef-tut van de bende heeft het weer gezien hoor. Jasmientje loopt alvast terug richting mama. "Héla, ik heb het wel gezien, niet van dat mos eten", zegt Sikje tegen het lammetje en loopt door richting de mama. "Opzij Heidi, ik wil drinken." Heidi stopt met drinken en zet meteen een paar passen achteruit om Sikje door te laten. Jasmientje krabt uit ergernis aan haar oortje: "Pff, ik vind dat zo vernederend voor mama. Kan Sikje nou niet gewoon op haar beurt wachten zoals iedereen?" Tikje drinkt heel kort en krachtig en roept dan: "Kom iedereen mooi op een rij." En Sikje zet zichzelf trots één pasje vooruit in de rij, zodat iedereen goed kan zien dat zij de leider van het groepje is.

Het kleine geitje kan het niet laten om ondeugend op te merken: "En wat spelen we? We lijken wel een nieuwe meidengroep. Het enige wat ons nog ontbreekt is een naam. Wat dacht je van G3? En begint te zingen van: Welkom, welkom bij de 3 geitjes, welkom, welkom..." Net nu Sikje dacht dat haar leiderschap aanvaardt werd door de nieuwkomeling... "Zit jij over mij grapjes te maken kleine?", vraagt Sikje dreigend. "Oh nee, ik zou niet durven," grinnikt het lammetje. Maar dan ziet Sikje dat het lammetje zich met haar voorpoot stoer op een steen gezet heeft. Zo lijkt het net alsof Jasmientje de baas speelt van het groepje. "Héy, van die steen af jij," en duwt het lammetje met haar kop eraf, "ik ben de baas." Mama Heidi staat nog steeds netjes op haar plaats. Jasmientje gaat snel achter haar mama staan en buigt haar kopje naar beneden. Zo weet Sikje dat na al het plagen dat Jasmientje toch toegeeft aan Sikje dat zij de baas is.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_9s2mnhpm5vmpk71qquqmuk3l53, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0