A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_mtee73jdob4bhs2o5bghgrr6o3, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Op schoot...

De geitjes hebben hun hooi en korrels gekregen, Sikje is al gemolken. Nu neemt Nans de tijd om haar lammetje te knuffelen. Jasmientje laat zich heel graag optillen door Nans, ze vertrouwt haar ondertussen omdat ze niet gevangen wordt, maar liefdevol opgetild. Stapje per stapje en heel voorzichtig ondersteunt zij eerst de vier pootjes, Jasmientje blijft dan heel rustig wachten en dan pas tilt ze haar op en drukt haar als een baby'tje tegen zich aan. Jasmientje wilt het zelf nu ook en dat maakt een heel verschil met de eerste keren toen het lammetje opgepakt werd. Samen op de boomstam zitten, Jasmientje op haar knieƫn, het is voor allebei een zalig momentje. De warme stofjes en het warme vachtje, de lichaamswarmte, de liefdevolle aanrakingen en niet te vergeten de warmte van die uit beider hartjes straalt... dat is puur genieten. Zeker zo buiten met alle natuurgeluiden en andere dieren om je heen en elke dag weer een nieuw schilderij aan de hemel. Dat kan je wel gelukkig zijn noemen, zo'n momentje.

De vogeltjes fluiten plagend vanuit de boom: "Wel, wel, Jasmientje, je had toch gezegd dat je altijd wild en vrij wou zijn en je je nooit zou laten vangen hahaha. We hebben het nog zo gezegd dat je wel van gedacht zou veranderen... zie je nou wel!" Jasmientje trekt een betrapt snoetje, maar kan er niets op antwoorden. Want ze hebben wel gelijk gekregen die vogels, "tja die weten ook al zoveel meer dan ik omdat ze al veel langer leven."

En dan moet Jasmientje weer aan het hele gedoe met volwassen of oudere mensen denken. "De laatste tijd breng ik mezelf steeds weer in de problemen. Ik kom op voor mezelf, want ik wil alles op mijn manier doen. En daar is helemaal niets mis mee. Maar die oudere mensen die hebben allemaal regeltjes bedacht die ik niet graag volg. En waarschijnlijk hebben ze dat wel bedacht, omdat ze alles goed willen regelen... maar toch. Ik vind dat moeilijk: luisteren... gehoorzamen... discipline. Maar hoe het nu is vind ik ook niet leuk, altijd dat geruzie en Sikje die boos op mij is. En mijn mama kan zo ook niet fier op mij zijn, misschien is ze wel beschaamd. Mama is zo lief voor mij, luistert altijd naar mij en doet echt haar best. Door mijn schuld maakt zij zich nu zorgen over mij. Misschien weet Sikje wel veel meer dan ik, net zoals de vogels en zie ik dat nu nog niet. Misschien is het wel goed om respect te tonen voor leiders in de groep en eerst nog wat van hen bij te leren. Dan ga ik later eens zo goed weten hoe ik het niet en wel wil. Misschien, misschien, .... ik begin te verlangen naar rust in de groep. En door mijn gedrag wordt het er hier niet beter op, er zijn enkel nadelen. Want nu word ik meer en meer in de gaten gehouden en er gaan straffen aankomen, waar ik ook niets aan heb. Dit is ook niet het leven dat ik wil leiden, met constant een waakzame en argwanende Sikje. Ik ga eens proberen mijn eigen gedacht te hebben zonder rebels te zijn. Misschien... ga ik er zelf veel meer voordelen van ondervinden, ..."

En zo zitten ze daar dan beiden op de boomstronk dicht tegen elkaar aan, warm verbonden, ieder verzonken in eigen gedachten. En dat doet deugd... in alle rust bij elkaar even uit de gewone wereld anders naar de dingen kijken. Dingen die goed lopen en dingen die slecht lopen, even kijken of het ook anders kan en wat je eigenlijk belangrijk vindt.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_mtee73jdob4bhs2o5bghgrr6o3, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0