A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_lb5dl8jubtkrl6o1lq59fiv577, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Het meisje met de gouden lokken.

Jasmientje schrikt nog altijd van de hondjes die dichter bij de draad komen. Soms komt het meisje met de gouden lokjes drinkwater in de emmer bijvullen of hooi brengen. En dan brengt ze vaak haar hondje mee aan een leiband. Het is een klein wit hondje met zwarte vlekken en heet Gingy. Het is een schattig hondje dat graag ontsnapt, om alleen de wereld te verkennen rondom het huis van Goudlokje. Daarom moet ze deze keer wel aan de leiband meekomen, om te voorkomen dat ze stiekem ontsnapt. Als Goudlokje eventjes de andere kant opkijkt, dan probeert Gingy te ontsnappen naar de akkers, weides, tuinen en de huizen buiten het domein. Gingy heeft zo al vaak lekkere hapjes gevonden in de tuinen van de mensen, afval van eten zoals botjes van kippen die op een hoop gegooid worden. Daarom gaat het hondje sindsdien ook zo graag op stap, er valt altijd wel wat lekkers te vinden als ze erin slaagt te ontsnappen. Af en toe krijgt Gingy van Goudlokje of Nans een nieuwe kans om los te lopen, iedereen verdient een nieuwe kans. Maar Gingy kan niet stoppen met weglopen en moet telkens weer opnieuw aan de leiband meegenomen worden. Anders loopt het hondje heel veel risico dat er iets ergs zou kunnen gebeuren, zoals door een auto aangereden worden op straat of meegenomen worden door iemand die zelf een hondje wilt.

Vandaag staat Goudlokje klaar met een kruiwagen hooi aan de buitenkant van de draad. Nans staat in de geitenren klaar om het pak hooi aan te nemen en te verdelen. Dat is altijd leuk voor haar als iemand komt meehelpen. Goudlokje was al hooi bij de paarden gaan brengen en komt nu haar mama helpen door het hooi van de geiten aan te geven. Als Goudlokje geen school heeft, kan ze haar mama Nans 's morgens ook helpen. Voordat Goudlokje in de geitenren kan binnengaan, moet ze haar hondje Gingy vastmaken. Dat doet ze door Gingy in de kruiwagen te zetten en de leiband vast te knopen. Als Goudlokje wegstapt kijkt het hondje heel zielig. Gingy heeft het moeilijk als ze zonder Goudlokje achterblijft, ze tilt één van haar pootjes op omdat ze zich dan zo gespannen voelt. En toch leert Gingy niets uit haar fouten, iedere keer opnieuw kan het hondje de drang niet weerstaan om weg te lopen. Nans en Goudlokje zouden liever het hondje vrij los laten lopen zoals de andere honden. Maar nu kunnen ze niet anders dan Gingy te beschermen voor de gevaren van haar eigen gedrag.

Jasmientje begrijpt Gingy niet zo goed en kijkt er altijd van op een afstandje naar. Het hondje is nochtans nog nooit brutaal tegen haar geweest. Het lammetje weet ook niet waarom ze zo van hondjes schrikt, het gaat gewoon vanzelf. Gingy is een Powderpuff, dat is een Chinese naakthond, maar met lange haren. Die worden geboren tussen de naakte hondjes met een mama of papa die soms allebei geen haar hebben en dus naakt zijn. Er zijn nog meer hondjes in de tuin die tot aan de draad komen kijken. Kleinere en grotere hondjes, andere soorten dan Gingy met andere kleuren en andere namen. En het lammetje schrikt van ieder hondje. Toch zien Nans en Goudlokje al een verbetering, door iedere keer opnieuw hondjes te zien begint het kleine geitje er wel aan te wennen. Dat kan je zien omdat Jasmientje haar hoofdje naar beneden toe buigt en af en toe eventjes nieuwsgierig blijft kijken.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_lb5dl8jubtkrl6o1lq59fiv577, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0