A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_v3thegg4vmlel0ccs8cage13d2, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje doet een kunstje voor Nans.

Jasmientje ziet hoe blij Nans altijd naar haar kijkt. Wat doet dat deugd als je kan merken hoe blij andere mensen zijn om jou te zien! Dat is toch een bewijs dat je de moeite waard bent geweest voor iemand en dat het fijn is om bij jou te zijn. Want als mensen niet zo tevreden of eerder boos kijken als je binnen komt of mee wilt gaan, dan wilt dat toch wel zeggen dat je voordien niet zo aangenaam geweest bent. Dan valt er vast en zeker nog iets uit te praten of goed te maken.

Hoe vaker je iemand ziet hoe intenser het contact kan worden. Hoe meer dingen je samen doet, hoe beter je mekaar leert kennen. En hoe meer je samen beleeft, vooral moeilijke momenten, hoe meer je voelt dat je mekaar kan vertrouwen.

Jasmientje komt zelf naar Nans toe, omdat ze haar vertrouwt en het contact heel aangenaam vindt. Ze voelt dat Nans haar zo graag ziet en geniet van haar lach, haar warmte, haar stem, ... En Nans geniet ervan dat ze beter en beter met Jasmientje kan 'spreken'. Ze hebben echt contact met elkaar, net zoals met een paard, dat had ze nooit verwacht. Nans ziet dat Jasmientje haar soms begrijpt en veel slimmer is dan ze gedacht had van een geitje. Als dieren en mensen met elkaar praten is dat heel bijzonder, omdat ze een heel andere taal spreken. Het is nog veel moeilijker dan een andere taal leren zoals Frans, Engels, Duits, Spaans,... Want je kan het niet vanbuiten leren, je moet het voelen en begrijpen.

Jasmientje loopt naar Nans, zo weet Nans dat ze zin heeft om te praten. Nans bukt zich tot op haar knieën en zo weet het lammetje dat Nans haar begrepen heeft. Nans kijkt lachend naar Jasmientje, draait haar hoofd richting het kopje van Jasmientje en aait haar. Nans praat met een zachte hoge vrolijke stem om Jasmientje's aandacht te trekken en lokt het kleine geitje met haar handen mee. Ze stapt achteruit naast de favoriete boomstronk van het babygeitje. Jasmientje let heel goed op en stapt voorzichtig op de dikke tak. Ze luistert nu voortdurend naar wat Nans zegt en kijkt wat Nans met haar handen doet of hoe ze kijkt of hoe haar stem klinkt. Nans is zo blij dat het geitje niet zomaar haar eigen zin doet, ze volgt haar. Ze hebben een 'echt' contact en dat is zo bijzonder voor Nans dat ze het geluk uit ieder hersencelletje voelt naar buiten stralen, zo de kosmos in. Het lijkt wel alsof ze contact heeft met een marsmannetje.

Jasmientje komt op een moeilijk punt, want de boomstronk wankelt heel erg op het einde en krijgt een moeilijke vorm. De bovenkant draait heel gek plus schuift enorm en dan zit er nog een groot gat in het middenstuk. Nans kijkt even serieus omdat ze wel begrijpt dat dit moeilijk is. Maar nét dan blijft Nans in Jasmientje geloven dat ze haar best zal doen en zal proberen. Het maakt niet uit of het lukt of niet lukt, wel dat ze ziet dat Jasmientje haar best zal doen en Nans zal ervoor zorgen dat ze zich niet bezeert. Nans zal haar ook steunen door mee te zoeken naar oplossingen en erin te geloven. Daarom gaat Nans helemaal aan de andere kant van het moeilijke stuk staan. Jasmientje ziet Nans staan, raapt alle moed bij elkaar en gaat ervoor om terug samen te zijn. Wat een spannend moment, allebei hopen ze zo hard dat het lukt, waardoor ze zich één voelen. En het lukt! Het is haar gelukt helemaal tot bij Nans. Samen zijn ze nu zo gelukkig om wat ze bereikt hebben, omdat ze het samen gedaan hebben, zonder oordelen, met veel luisteren en kijken naar mekaar. Samen doorgaan op een positieve manier en mekaar blijven steunen, creëert vertrouwen en maakt dat je voor jezelf wonderen kan verrichten. Maar bovenal maakt het je gelukkig!

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_v3thegg4vmlel0ccs8cage13d2, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0