A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_510tl8abpglui5fkd138mu6up7, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Wat denk je nu van het hooi?

Nans komt eraan met hooi. Dat is altijd een feest, iedereen staat al klaar bij het hekje. Uiteraard staat Sikje vooraan op de eerste plaats. Zij trekt al een hapje hooi uit het pak waarmee Nans binnenkomt. Eerst gaat ze hooi leggen in het hok dat dichtbij staat. Sikje loopt mee en alle geitjes weten dat Sikje eerst zal eten van het hooi. Nans plukt het hooi van haar vestjes af, dat blijft altijd wel een beetje op je kleren hangen. Als je dieren verzorgt, weet je dat je kleding moet aandoen dat hiervoor handig is.

Eerst kijk je naar buiten om te weten wat voor weer het is. Want het is niet leuk om dieren te verzorgen buiten, als je daarna kleddernat terug naar binnen moet gaan of helemaal bevroren bent van de koude. Dus, je kiest iets dat geen regen doorlaat, als het regenweer is. Ook iets om je hoofd en handen te beschermen plus geschikte laarzen of schoenen. Je neemt extra warme kleding in verschillende laagjes als het kouder is. Je doet iets aan waarin je niet begint te zweten, iets dat ademt en lichaamsvocht opneemt of doorlaat. Een aangenaam stofje dat fijn is om uren rondom je heen te hebben, zorgt ervoor dat je met plezier werkt. En als je een outfit kiest die mooi bij je past, voel je je eens zo gelukkig. Je hebt zoveel keuze in modieuze werkkledij die niet snel scheurt om buiten te werken in de natuur. Soms heb je kleding nodig om je te beschermen tegen bepaalde gevaren als je met machines buiten of dieren werkt. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het kleding is dat je makkelijk kan proper maken en niet iedere dag de wasmachine in hoeft, maar uit zichzelf vuil afweert.

"Kijk Jasmientje, " zegt Nans, "ik heb een strohalmpje voor jou." Jasmientje komt op haar afgestapt en Nans bukt zich om op dezelfde hoogte als Jasmientje te zitten. "Kijk eens," zegt ze. Jasmientje snuffelt in Nans haar hand, neemt het strohalmpje in de mond en knabbelt er wat op. "Ik heb jou gisteren nochtans al zien proeven, kleine kapoen.", zegt Nans. "En nu ik je uit mijn hand laat eten, ben je niet echt geïnteresseerd... je bent er me eentje." Het kleine lammetje wil liever wat geknuffeld worden en duwt zich dichter tegen Nans aan. "Ja, ik weet wel wat je liever wilt," zegt Nans begrijpend. "Maar eerst nog een tweede pak hooi halen voor in het achterste hok. Want anders kan je mama niet genoeg hooi eten." Sikje laat Peter wel in hetzelfde hok samen met haar van het hooi eten, maar Heidi moet vaak opdonderen. En daar heeft Nans een oplossing voor gevonden. Als Heidi niet mee mag eten, dan is er altijd een tweede hok met hooi waar Heidi terecht kan. En zo krijgt ieder geitje elke dag hooi genoeg te eten.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_510tl8abpglui5fkd138mu6up7, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0