A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_26b75uca343kddmj8dm97p6mg6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Heidi krijgt haar 1ste lesje om gemolken te kunnen worden.

Heidi is het ondertussen best al gewoon om ook in het melkhuisje binnen te mogen na Sikje. Het is veel fijner dan vroeger, toen moest ze nog buiten vechten om haar korreltjes samen met Peter en de kippen. Nu kan ze rustig en ongestoord zonder ruzie lekker veel eten. Nans vindt dat wel belangrijk nu Heidi veel melk moet kunnen maken voor het lammetje. Want dat lammetje begint meer en meer te drinken nu ze groter wordt. En hoe meer ze drinkt, hoe meer melk Heidi kan maken. Na een drietal maanden heeft het kleine geitje eigenlijk geen melk meer nodig en vanaf dan zal Nans aan Heidi beginnen melken, zodat zij de melk kan gebruiken. Je kan een geit wel twee jaar lang blijven melken, maar dat is al erg lang. Vanaf dan krijgt ze alsmaar minder melk en uiteindelijk stopt het. Het geitje moet dan opnieuw mama worden en een geitje op de wereld zetten, zodat ze weer veel nieuwe melk kan maken.

Jasmientje zal na 2,5 maanden toch moeten leren de melk te delen met Nans. Op dit moment heeft ze al geleerd om af en toe haar moeder alleen in het huisje te moeten laten gaan en zelf achter te blijven. Dat doet Jasmientje eigenlijk al heel flink. En dat is belangrijk, want Nans gaat later nooit Heidi kunnen melken als de dochter mee op de tafel zou kunnen springen om zelf te gaan drinken. Neen, dat zal een momentje moeten worden waarbij Heidi even alleen moet kunnen zijn. De eerste stappen zijn dus al gezet. Heidi en Jasmientje kunnen al even zonder mekaar, Heidi kan al op de tafel springen, korrels eten en vastgemaakt mooi blijven staan. Nu komt de volgende stap, Nans gaat Heidi laten voelen hoe het is als zij aan haar spenen komt. Want dat zal wel nodig zijn om te kunnen melken hè. De melk komt immers niet zomaar uit de spenen van de geit. Het is niet moeilijk om te doen, maar je moet toch wel op enkele dingen letten.

Om paarden, geiten, koeien en andere dieren te kunnen melken moet er melk uit de spenen komen door een speciale techniek te gebruiken. Je kan er niet gewoon op knijpen, zo werkt het niet. Bij mensen is dat ook zo, baby's zuigen op een bijzondere wijze aan de borst en steken hierbij de volledige tepel diep in de mond. Dat is heel belangrijk om op een goeie manier bij de mama te drinken. Baby's weten hoe ze moeten zuigen, maar de mama's zelf moeten weten hoe ze de borst aan de baby moeten aanbieden. Want anders krijgt de mama pijn aan haar borst of tepel en kan ze niet zo goed nieuwe melk maken. Dit is iets wat aan de mama's goed geleerd moet worden, anders zullen ze snel opgeven omdat ze denken dat ze geen melk hebben. Terwijl de reden eigenlijk is dat ze op een foute manier de baby laten drinken.

Heidi heeft nog nooit een hand aan haar spenen gevoeld. Daarom zal Nans eerst gewoon wat met de spenen spelen en strelen, zodat Heidi daaraan kan wennen. Nadien zal Nans al eens proberen een beetje meer de beweging van het melken te laten voelen. Je kan op de video zien dat Heidi dat eerst toch liever niet wilt, het voelt heel anders dan een lammetje dat aan de spenen zuigt. De spenen hangen onderaan de grote uier en als het tijd is om melken, dan staan die spenen enorm opgespannen. Maar bij Heidi is dat niet het geval, want Jasmientje die geniet van het leven en drinkt de hele dag door.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_26b75uca343kddmj8dm97p6mg6, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0