A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_nbtss1fgqasbpvi523plig46r0, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Peter mag ook rustig eten.

"Hier staan we dan weer," zegt Peter tegen zijn dochter Heidi. De dames krijgen als koninginnen lekkere korrels in het huisje en jij en ik staan hier nog steeds buiten." Jasmientje weet niet echt wat te antwoorden, want ze eet toch nog geen korrels. Maar het is wel altijd een raar momentje zonder haar mama. "En straks," vervolgt Peter, " dan moet ik weer vechten met de kippen die mijn korrels ook willen opeten."

Nans voelt er zich ook niet zo prettig bij dat die kippen Peter al zijn korrels proberen te stelen. Eerst vond ze het zijn eigen schuld, want hij was ook niet zo lief voor Heidi. Toen de mama en de papa van Jasmientje nog samen buiten aten, joeg Peter aan Heidi altijd weg en heidi mocht nooit rustig eten van Peter. Hij wou al het eten voor zichzelf hebben. Zelfs al maakte Nans twee hoopjes uit mekaar, dan liep hij nog van het éne hoopje naar het andere. En dacht Nans wel eens: "Nu weet je ook eens hoe dat voelt!", als de kippen zijn eten probeerden af te snoepen. Maar ja, zo'n wraakgevoelens, daar word je ook niet lang gelukkig van en haar geweten begon al een beetje te knagen. Het is toch leuker als iedereen gelukkig en lief voor mekaar is. Niet?

Nadat de dames geiten hun korrels eerst gekregen hebben en het melken achter de rug is roep Nans plots "Peter, kom maar". Peter is verbaasd en loopt langzaam naar de deur van het melkhuisje. "Mag ik werkelijk binnen?" Peter wordt er zenuwachtig van, eens hij binnen is, draait hij als een gek rondjes rondom Nans in het kleine huisje. Van Nans mag hij ook wel op de tafel springen, wel niet om gemolken te worden natuurlijk. Maar omdat daar al een etensbak aan vastgemaakt zit. Maar Peter springt toch niet uit zichzelf op de tafel en Nans is niet zeker of die tafel wel groot genoeg is voor Peter om op te staan. Dan lost ze het anders op, gewoon uit de emmer laten eten terwijl ze recht blijft staan tegen de muur van het huisje.

Dat is ook wel leuk zo, want zo kan Nans heel voorzichtig aan Peter strelen in zijn nek. Dat vond hij tot nu toe niet leuk, maar als hij ondertussen mag eten, dan zal hij dat wel sneller meer beginnen toelaten. Ondertussen is Jasmientje ook blij voor haar papa en gaat bij haar mama staan. "Wat vind jij ervan dat papa nu ook in het huisje korrels mag eten mama?" En Heidi antwoordt: "Ik ben blij voor hem, want het was toch maar zielig tussen die kippen." Jasmientje kijkt haar mama aan: "Maar hij was vroeger toch ook altijd gemeen voor jou en joeg jou met geweld weg van jouw portie korrels." Heidi kijkt naar haar kleine lammetje: "Ja kind, maar dat heb ik eigenlijk al lang vergeven hoor, die periode is voorbij, ik heb geen zin om altijd haat te voelen, ik voel liever vrede in mijn hartje." En dat maakt Jasmientje gelukkig: "Wat ben jij toch een lieve mama. Ik ben zo'n gelukkig geitje met een mama als jij."

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_nbtss1fgqasbpvi523plig46r0, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0