A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_b95lkq8m2m94bmlm5p6jclgu85, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Kom je met mij spelen?

Jasmientje probeert steeds de grootste te zijn. Telkens als er een kip op de mesthoop stapt om al scharrelend wat lekkers te zoeken, gaat het lammetje erop af. Want voor het kleine geitje is die heuvel van haar alleen. Als ze erop gaat staan, is ze de grootste van iedereen en dat voelt zalig aan. Op dit moment zijn de boomstam op de grond en de mesthoop van haar. Je zou haast denken dat het een catwalk voor het fiere meisjesgeitje is. Jasmientje speelt en huppelt blij in het rond, want zij wint telkens het spelletje.

Tot ze plots een stem achter de omheining hoort vragen: "Hé, wil je ook eens met mij spelen?". Het is de stem van een puppy die een paar maanden ouder dan Jasmientje is. Maar het is wel een hele grote puppy van een half jaar oud, het is een Sint-Bernard puppy. Jasmientjes oren gaan van schrik de lucht in. "Excuseer mevrouw, ik eu, ik ken u nog niet." De Sint-Bernard puppy weet niet wat ze hoort: "Mevrouw? Ik ben helemaal geen mevrouw, ik ben nog maar een hele jonge meisjeshond. Mijn naam is Lyse en ik ben een half jaar oud. Hoe heet jij?" Gelukkig komen mama en de anderen er ook bij staan. Jasmientje verschuilt zich wat achter haar mama Heidi. "Mama, die vraagt om met mij te spelen. Ze zegt dat ze een hond is." Heidi stapt tot bij Lyse: "Zo, kom jij vragen om met mijn dochtertje te spelen?" Lyse maakt zich zo klein mogelijk, doet haar poep in de lucht en waggelt speels met haar staart. "Ja, ik wil ook spelen. Ik ben veel sterker en beter dan de kippen. Hoe heet zij?" Heidi merkt dat Jasmientje schrikt als Lyse haar blaffend de vraag stelt. En ze kijkt naar de sterke zware poten van de jonge hond. "Ik denk dat Jasmientje nog te jong voor jou is om gevechtsspelletjes mee te houden. Bovendien mag je hier toch niet binnen komen spelen. Vanwege de rust en de veiligheid mag enkel een geselecteerde groep dieren hier binnen. De kippen hebben wel toelating, jij niet."

En dan stapt Heidi weg van de omheining, zij heeft deze keer uitzonderlijk de leiding genomen. "Wat ben ik trots op jou Jasmientje dat je eerst bij mij kwam vertellen dat die hond jou vroeg om te spelen. Want zelfs al heb je iemand al een paar keer gezien, dat wilt nog niet zeggen dat je zomaar met de persoon mee mag gaan of te dichtbij mag komen. Je moet altijd even je mama verwittigen en toestemming vragen als iemand je aanspreekt en vraagt om mee te spelen. Ik weet al zoveel meer dan jij. Dan kan ik even kijken of het veilig voor je is." Een beetje geschrokken stapt Jasmientje dicht naast haar mama verder weg van de omheining, richting stalletje. Papa en Sikje gaan mee en ze blijven allemaal bij mekaar nog wat napraten over Lyse, de Sint-Bernard pup. Ze hebben ze wel al vaak zien spelen met de herdershond Aatje en dan gaat het er heel hevig aan toe. Honden spelen anders dan geitjes, die honden bijten mekaar voor te spelen. Ze willen ook wel helemaal bovenaan staan en de beste zijn. De verliezer moet op de grond blijven liggen en tonen dat hij het opgeeft. Het lijkt wel een gevechtssport, daar moet de verliezer bij sommige sporten ook nog met de hand kloppen om te tonen dat hij opgeeft en soms een bepaald aantal minuten blijven liggen. Natuurlijk vecht niet iedereen met iedereen, het hangt af van je leeftijd of je gewicht of je ervaring.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_b95lkq8m2m94bmlm5p6jclgu85, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0