A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_7s4bodrjbi03pfjskiamvp2306, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Ik blijf wie ik ben.

"Hallo Jasmien," zegt de bruine rat terwijl hij met z'n snuitje uit een holletje boven de grond komt piepen. "Dag meneer de rat," reageert Jasmientje, "bent u op uw beurt aan het wachten om de restjes korrels mee te nemen?" . "Ja dat klopt, is je moeder nu binnen in het huisje aan het eten?", vraagt de rat. "Inderdaad, daarom sta ik hier aan de zijkant te wachten tot ze klaar is.", antwoordt Jasmientje. "Het lijkt wel alsof het langer duurt of ben ik gewoon ongeduldiger vandaag?", vraagt meneer de rat. "Ik vind dat u altijd wel zenuwachtig heen en weer door uw gangetje onder de grond rent hoor," lacht Jasmientje. "Waarop wacht u eigenlijk om de restjes eten mee te nemen naar uw kindjes?" De rat blijft plots stilzitten en kijkt Jasmientje diep in de ogen. "Je weet toch dat er op dit moment een mens binnen is in het huisje?", zegt meneer de rat op een gespannen toon. "Eu ja, Nans is daarbinnen met mijn mama." De rat reageert geïrriteerd: "Nans, Nans, je noemt dat verschrikkelijke wezen bij naam? Dat monster? Die moordenaar!" Jasmientje schrikt en deinst achteruit. "Nans is geen moordenaar, Nans zorgt voor ons en heeft ons nog nooit pijn gedaan."

De rat fluistert plots met een stem die door merg en been snijdt: " Wacht maar, op een dag zal ze je verraden en zal je weten wat mensen met geitjes doen, ook met kleine geitjes. Want geitjes worden door mensen doodgemaakt om op te eten. Als je niet meer nuttig bent of je past niet meer binnen de groep, dan wordt je opgegeten." Jasmientje begint te huilen en roept: "Dat is niet waar, ze hebben me zelfs een naam gegeven en gezegd dat ik mocht blijven." Maar de rat lacht verraderlijk en giert met een hoog stemmetje verder: "Ja, ze geven je een naam en dan als ze je niet meer nodig bent of je loopt in de weg, dan slachten ze je en eten je op. Jij bent geen huisdier zoals hun honden of katten, jij bent maar kleinvee en dat is niet evenveel waard."

"Waarom zeg je toch zo'n gemene dingen over Nans? En waarom heb je zo'n hekel aan mensen?" De rat is vastberaden om Jasmientje mensen te laten haten: "Weet jij nog niet dat mensen mij al eeuwen lang proberen uit te moorden? Mijn ouders, mijn grootouders, mijn kinderen, hele families ratten worden vergiftigd of neergestoken of gevangen en vermoord door mensen. Dat is de realiteit!" Jasmientje is heel erg geschrokken van wat de rat haar verteld heeft. Ze voelt zich helemaal niet meer goed en duizelig. Daarom gaat ze naar haar mama en alles vertellen wat de rat verteld heeft. Mama zal haar kunnen uitleggen waarom meneer de rat al die dingen gezegd heeft en wat er waar van is. Want wat meneer de rat verteld heeft, is te erg om niet te vertellen en voor haarzelf te houden. Als iemand je erge dingen verteld waardoor je van streek geraakt, dan kan je dat maar beter gaan vertellen aan iemand die je vertrouwt. En ook als die persoon je niet kan helpen, dan kan die je nog wel beter en rustiger laten voelen door te luisteren, omdat je je gevoelens kan delen.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_7s4bodrjbi03pfjskiamvp2306, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0