A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_52j33dqh06c85krcu0gg0mjnm1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje heeft nog geen zelfvertrouwen.

"Ik had het nooit gedacht, maar ik ben zo blij dat ik nu net zoals de andere geitjes hier lekker hooi kan eten.", denkt Jasmientje tevreden. "Eerst kon ik nog niks en iedereen vond me wel schattig. Maar nu wil net zoals de anderen de dingen kunnen doen die zij kunnen. En ik wil ook graag alles weten wat zij weten." Jasmientje knabbelt verder op een grote pluk hooi, net zoals de anderen dat doen. Het smaakt haar duidelijk. Ze ziet haar papa verderop wandelen en roept: "Hallo papa, kijk eens wat ik kan." Peter kijkt vanuit zijn ooghoek naar Jasmientje en antwoordt: "Ik zie dat je zo flink hooi aan het eten bent, goed hoor. Want je moet nog zoveel groeien en sterker worden." Het complimentje doet wel deugd. Jasmientje is niet altijd zeker of haar papa haar wel goed genoeg vindt. En dat vindt het lammetje wel heel belangrijk, ze wil het allerbeste lammetje voor haar papa kunnen zijn. Want als haar papa haar goedkeurt, dan is ze ook gewoon goed, plus dan ziet hij haar ook graag. Want iemand die je goed vindt en bewondert, die ziet jou graag. Zo denkt Jasmientje erover. En Jasmientje wil graag gezien worden, ze heeft heel veel liefde nodig. Want als ze veel liefde voelt, dan voelt ze zich sterker en gelukkiger.

"Mama, heb je me gezien?", vraagt Jasmientje aan Heidi. "Kijk eens hoeveel hooi ik al gegeten heb?" En de mama weet wel waarom Jasmientje haar die vraag stelt. "Je bent goed bezig hoor Jasmientje, ik ben heel fier op jou." En Jasmientje's zelfvertrouwen neemt weer een beetje toe. "Yes, ze vindt me goed. Dan ben ik ook goed, als mama mij goed vindt."

En toch roept Jasmientje ook nog naar Sikje die in het stalletje hooi aan het eten is. "Sikje, ben je daar?" En de belangrijkste geit van het hok steekt haar kop naar buiten. "Ja Jasmientje," antwoordt ze met een mond vol hooi. "Doe ik het goed zo?", vraagt het kleine geitje. "Ja Jasmientje, je doet het zoals het moet. Maar waarom twijfel je aan jezelf? Waarom vraag je steeds aan ons of je het goed doet? Vind je jezelf niet goed genoeg?" Jasmientje vindt zichzelf eigenlijk wel goed genoeg, ze is ook best fier op zichzelf. Ze wil vooral weten of iedereen haar wel goedkeurt en van haar houdt. Want Jasmientje voelt zich nog niet veilig genoeg en sterk genoeg om het leven zelf aan te kunnen. Ze weet nog niet dat de allermooiste kracht in haarzelf zit. En dat als ze op een dag zelf gaat schitteren omdat ze in zichzelf gelooft, ze vanzelf waardering zal krijgen van de anderen. Waardering voor haar eigen inbreng waar de anderen ook van kunnen genieten en niet door hetzelfde als hun te willen zijn.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_52j33dqh06c85krcu0gg0mjnm1, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0