A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_c4lfl9v6n04obc6q7f26vfghd7, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Mijn familie en ik.

"Hier lig ik dan tussen mijn mama en papa lekker buiten in het zonnetje," denkt Jasmientje. "De vogels hebben mij ondertussen al verteld over andere plekken met andere mensen en andere regels. Ik heb eigenlijk veel geluk dat ik weet wie mijn papa is en dat ik tijd met hem kan doorbrengen. Blijkbaar leven de meeste lammetjes niet met hun twee ouders samen, enkel met de mama. Heel veel lammetjes weten zelfs niet wie hun papa is, hebben hem nog nooit gezien en zullen hem nooit ontmoeten. Ik weet wie mijn papa is, hij kan mij zien opgroeien, ik kan met hem praten, hij kan mij dingen leren. Het straffe is dat ik dat maar heel normaal vind en logisch, terwijl het vaker niet zo is."

Jasmientje probeert zich voor te stellen hoe het zou geweest zijn, moest ook zij haar vader niet gekend hebben. "Ik heb geen flauw idee of ik een vader zou missen, als ik er nooit eentje gehad zou hebben rondom mij. En zou ik me dan constant afvragen wie mijn vader eigenlijk was? Zou ik hem graag willen ontmoet hebben?" Dat zijn allemaal vragen waar Jasmientje nooit een antwoord op zal krijgen. Veel van de moeders hebben de bok eigenlijk nooit leren kennen, ze zijn er enkel een keertje op bezoek gegaan speciaal om gedekt te worden. Dat duurt niet zo lang en dan gaan ze weer naar huis in de hoop dat het gelukt is en ze drachtig zijn. Bij mensen noemt dat, zwanger zijn. De bok van andere mensen kan ook op bezoek komen bij hen. En nog een andere mogelijkheid is dat er een bok staat bij dezelfde mensen, maar die tot de ontmoeting apart gehouden wordt.

"Ik wil er niet teveel over nadenken hoe het bij die anderen is," denkt Jasmientje. "Want dan krimpt mijn maagje samen en word ik bang. Ik wil kunnen genieten van hoe het bij mij is. Maar ik ben wel heel dankbaar dat ik zoveel geluk heb. Die familie rondom mij, dat voelt wel goed zo. Zelfs al zijn er regeltjes en is Sikje nogal een betweter en bazig, het is fijn om een familie te zijn. Want we houden allemaal uiteindelijk wel van mekaar en we horen bij mekaar. Ik heb ook mijn foutjes, net zoals de anderen hier. Vooral mijn papa zou ik wel een beter contact mee willen, zoals bij mij mama. En ik ben ook soms een keertje boos op één van de anderen. Regelmatig is er een kleine ruzie, omdat iedereen het beste wilt voor zichzelf. Maar op het einde, hoor ik gewoon bij de groep bij. En als er iets engs is, dan kruipen we allemaal bij elkaar en vinden we steun bij mekaar.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_c4lfl9v6n04obc6q7f26vfghd7, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0