A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_tjj287oam1qvusincv43vfkp93, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Sikje heeft enkel tanden onderaan.

"Wist je dat geitjes maar één rij tanden hebben?", vraagt Goudlokje aan Nans. "Neen," antwoordt Nans, "hoe bedoel je?" En Goudlokje legt uit dat geitjes enkel onderaan snijtanden hebben.

"Serieus? Dat wist ik niet.", zegt Nans verbaasd. "Echt waar, ik kan het haast niet geloven? Hoe gek!" Waarop Goudlokje vraagt: "Zal ik het je eens tonen? Wil je het graag zien?" En Nans reageert blij: " Ja, dat wil ik wel heel graag zien. Kan jij dat tonen?" En Goudlokje antwoordt met een lach: "Ja, dat heb ik op school geleerd." Want Goudlokje volgt dierenverzorging op school. Nans wordt er helemaal blij van, opwindend en wat leuk dat Goudlokje dat allemaal weet, want anders zou Nans het nog steeds niet geweten hebben.

Goudlokje neemt de kop van Sikje vast. En ook al is ze heel tam, zo makkelijk is het nu ook weer niet om de bek te openen en lang stil te houden om de tanden te bekijken. Goudlokje en Nans lachen wat af, maar slagen er toch in de tanden te bekijken. En inderdaad, ze zien enkel een rij tanden onderaan. Het is altijd leuk om thuis "samen" met dieren bezig te zijn, nog veel leuker dan alleen.

Op de video uit het verhaaltje van gisteren kon je ook al goed zien hoeveel de lippen en tong van Peter bewogen bij het eten. Die helpen om het hooi, maar ook het gras, blaadjes, takken en ander lekkers naar binnen te krijgen. Want die snijtanden onderaan drukken wel hard tegen het been bovenaan waar er geen tanden zijn, maar dat is toch niet even handig om door te snijden zoals wij met onze snijtanden bovenaan en onderaan kunnen.

Voor de geitjes is het ook wel minder belangrijk dan voor ons om goed te kauwen, want zij zijn herkauwers en laten hun eten nog een keertje extra in de mond terugkomen om nog eens te kauwen. Bovendien hebben zij vier magen om hun eten te laten verteren en alle voedingsstoffen op te nemen, terwijl wij maar één maag hebben. Dus voor ons blijft het heel belangrijk goed de tanden te verzorgen, maar ook te gebruiken. Je eten in kleine stukjes snijden met je tanden en flink kauwen is super belangrijk voor je tanden zelf en voor de allerbeste vertering van je voedsel.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_tjj287oam1qvusincv43vfkp93, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0