A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_1449pijhd0iv74db8vi23aef06, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Sikje is een grote sterke melkgeit.

Sikje was het eerste geitje dat bij Nans toekwam. "Op een dag kwam de boer naar de weide. Daar stond ik met een lange ketting vastgebonden aan een stok in de weide. Mijn lammetje, een jongetje liep los rondom mij heen en zou nooit durven weglopen. Jonge dieren lopen niet weg van hun moeders. Het was nog vroeg in de avond, maar de boer kwam ons allemaal binnenzetten in de stal, zoals iedere avond. Mijn zoontje ging al flink naar binnen, de stal werd snel gesloten en ik heb hem nooit meer teruggezien, net zoals ik de andere geiten nooit meer heb teruggezien. Ik werd door de boer en samen met Nans in een witte camionette gezet, de deuren werden gesloten en ze zijn met mij weggereden. Toen we bij Nans en Dirk aankwamen wou ik eigenlijk niet uitstappen, maar ook niet in de camionette blijven. Nans is bij mij gekomen en we zijn er samen uitgesprongen.

De eerste dagen was ik alleen en moest ik voor het eerst van mijn leven via een schuine zachte plank op een tafel klimmen. Niet dat ik daar zin in had, maar het moest wel en ik luisterde. Daar werd ik dan voor de eerste keer gemolken. Ik deed het ook wel omdat ik dan lekkere korrels kreeg op die tafel. Ik heb een paar keer gestampt toen ik iets aan mijn spenen voelde, ik wist nog niet dat dat oké was.

Een paar dagen later kwamen Peter en heidi toe, achteraan in een gewone auto in een bench. Het waren nog twee kinderen, twee lammetjes en ze waren doodsbang, vooral Peter was hysterisch en verdedigde zich alsof zijn leven ervan afhing. Het was zielig om te zien en ik kon niet helpen. Niemand kon hem helpen, Nans moest de open achterkant voor de open deur van de afsluiting parkeren en hopen dat Peter in de juiste richting eruit zou springen. Ik was niet meer alleen.

Maar het waren kinderen, kinderen waarvoor ik moest zorgen en die mij nodig hadden. Ik was de énige volwassen jonge geit. Peter en heidi begonnen algauw plezier te maken in de tuin, streken uit te halen en volgden me overal. Het waren ook geen watjes, je kon er niet rustig mee rondstappen zoals met mij. Ik liet mij makkelijk meenemen aan mijn halsband of aaien. Je kon ze nauwelijks te pakken krijgen of aanraken. Ik denk dat iedereen wel blij was dat ik er was. Want die twee gekkerds volgden mij gelukkig overal naartoe. Het heeft even geduurd vooraleer ze allebei een halsband rond de nek konden gedaan worden. Goudlokje is toen bijna gestikt onder het gewicht van Peter en haar zus toen ze hem wou vasthouden voor haar mama.

Toen Peter een jongeman begon te worden liet Heidi hem op haar springen om een lammetje te maken. Maar zo'n snotneus, dat zag ik toch niet zitten hoor. Ondertussen is hij wel al een flinke man geworden, die mijn respect wel gewonnen heeft. Dus misschien laat ik hem deze zomer wel dichterbij komen..."

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_1449pijhd0iv74db8vi23aef06, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0