A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: session_start(): open(/var/lib/php5/sess_36ksqvagbrf9ek09tvmd3nnbg0, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: controllers/nav.php

Line Number: 5

Jasmientje - Volg hier haar spannende avonturen
About Gallery Services Contact
Inloggen

Jasmientje wordt elke dag mooier.

De laatste dagen lijkt het wel alsof je Jasmientje kan zien groeien, vooral haar hoorntjes. Ze begint meer en meer op een echt geitje te lijken en die mini-hoorntjes staan haar beeldig. Haar gezichtje oogt heel vrouwelijk en ze kan je zo onschuldig en aandoenlijk aankijken.

Heidi heeft het ook al gemerkt hoe flink en rustig Jasmientje geworden is. Maar eigenlijk zou ze Jasmientje liever willen zien spelen en gek doen, zoals lammetjes behoren te doen. Het is toch nog maar een kind en Jasmientje staat altijd bij haar mee te doen wat zij doet. En daarom zegt mama Heidi de laatste tijd vaak: "Ga eens wat spelen Jasmientje. Je moet toch niet altijd zo bij mij blijven staan. Je hebt toch een grote plek om je in bezig te houden." Maar Jasmientje reageert daar niet zoveel op. "Ik blijf liever bij jou," antwoordt ze dan rustig.

Ook vandaag staat Jasmientje braaf met haar mama samen hooi te eten. En Heidi moedigt haar dochtertje weer aan om te gaan spelen. "Vooruit Jasmientje, ga eens iets leuks doen in plaats van hier altijd maar bij mij te staan eten." Jasmientje vindt de opmerking van mama niet zo leuk. Mama lijkt haar wel weg te jagen. "Vind je het niet leuk als ik bij jou ben?", vraagt ze triestig. "Nee, zo bedoel ik het niet, maar jij zou moeten dingen doen die lammetjes typisch doen." Waardoor Jasmientje denkt dat haar mama haar geen goed lammetje vindt. "Vind je het niet goed wat ik doe? Maar wat wil je dan dat ik doe?" Heidi begrijpt de vraag niet zo goed. "Er is hier toch genoeg te doen? Het is hier zo groot en je hebt zoveel plaats om te spelen. De zon schijnt en je kan gezond buiten spelen en plezier maken. Heel veel jonge geitjes zouden jaloers op deze plek zijn. Er staan allemaal bomen en een paar dingen waarop je kan springen."

Het kleine geitje wil gerust plezier gaan maken en spelen en vraagt daarom: "Oké, maar wat moet ik dan spelen en met wie? Ik ben daar helemaal alleen. Wat kan ik op mijn eentje precies doen daar buiten dat zo gezond en plezant is?" En toen wist mama Heidi even niet meer wat zeggen. Waarop Jasmientje opgewonden vraagt: "Ga jij met mij mee buiten gezond spelen en plezier maken mama?" Heidi schrikt, want ze houdt helemaal niet van spelen en ze maakt zelf eigenlijk ook nooit plezier. "O sorry, maar ik heb geen tijd om te spelen, mama's hebben andere dingen om te doen. Kindjes moeten spelen en blij zijn. Ik maak me zorgen om jou dat ik je nooit meer vrolijk zie spelen." Tja, Jasmientje is nu al een grote meid geworden en heeft alles ondertussen al leren kennen op de plek waar ze wonen. Het nieuwe is nu wel van alles af en plezier maak je vaak met iemand anders. "Maar jij maakt toch ook geen plezier mama, moet ik me dan ook om jou zorgen maken?", vraagt Jasmientje. "Nee kindje, neen, je moet je zeker geen zorgen om mij maken," en Heidi zwijgt verschrikt. Plots beseft ze zich dat ze iets van Jasmientje vraagt wat ze zelf ook niet doet. Hoe kan ze nou van Jasmientje verwachten iets te doen dat ze zelf niet doet.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: open(/var/lib/php5/sess_36ksqvagbrf9ek09tvmd3nnbg0, O_RDWR) failed: No space left on device (28)

Filename: Unknown

Line Number: 0

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php5)

Filename: Unknown

Line Number: 0