About Gallery Services Contact
Inloggen

Stilaan leert Heidi echt gemolken te worden.

Heidi is het ondertussen al gewoon in het melkhuisje binnen te gaan en op tafel te springen. Daarna wordt ze vastgemaakt en kan ze meteen korrels eten. Ze weet ondertussen ook al dat Nans dan aan haar spenen zal voelen. Daar schrikt ze niet meer van, ze blijft ontspannen staan.

Daarom is het vandaag tijd om een stapje verder te gaan. Melken is nog wat anders dan voelen aan de spenen. Je legt je wijsvinger en duim strak rondom de speen en duwt de melk in de speen met je andere vingers naar beneden uit de speen. De bovenste vingers zetten druk zodat de melk niet terug naar boven gaat. Je kan het best wel zelf proberen met een rubberen handschoen. Dan prik je gaatjes in twee vingers, je doet er water in en zo maak je een uier na. Je zal merken dat als je zomaar op de vinger duwt, het water ook terug naar boven gaat in plaats van door het gaatje. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en daarom moet je je bovenste vingers gebruiken om de melk tegen te houden, niet te hard en niet te zacht.

Heidi vindt het een beetje gek de eerste keer en kijkt wel achterom. Maar de korrels zijn zo lekker en het duurt maar heel even. Enkele keren maar langs één speen, degene waar de meeste melk inzit en dat is voldoende om het melken aan te leren. Want Heidi heeft al haar melk natuurlijk nog nodig voor Jasmientje.